SABMiller bo po novem tako za delnico plačal 5,10 avstralskega dolarja (3,83 evra), kar celotno skupino Foster's vrednoti na 9,9 milijarde avstralskih dolarjev (dobrih 7,4 milijarde evrov).

V okviru prevzema bo Foster's izplačal še 0,30 avstralskega dolarja na delnico in dividende za poslovno leto 2011, ki se je končalo 30. junija. Skupna vrednost prevzema, vključno z dolgom avstralske pivovarne, je 11,5 milijarde avstralskih dolarjev (dobrih 8,6 milijarde evrov).

SABMiller, ki med drugim vari tudi znane blagovne znamke Peroni, Grolsch in Miller Lite, je tako po dolgotrajnem boju, ki je vključeval tudi medijske spopade med obema družbama, le uspel s prevzemno namero. Londonski pivovar je namreč že junija napovedal prevzem, takrat po ceni 4,90 avstralskega dolarja (3,68 evra) za delnico, kar je pomenilo vrednost Foster'sa 9,5 milijarde avstralskih dolarjev (dobrih 7,1 milijarde evrov). Potem ko je uprava avstralske pivovarne ponudbo zavrnila kot prenizko, so se vodilni pri SABMillerju odločili za sovražni prevzem in so isto ceno ponudili neposredno delničarjem.

Ob sprejetju sporazuma je izvršni direktor SABMillerja Graham Mackay izrazil zadovoljstvo nad dogovorom, ki za britansko pivovarno predstavlja del strategije krepitve globalne prisotnosti. Trenutno je SABMiller sicer prisoten zlasti na trgih v razvoju, ki vključujejo Vzhodno Evropo, Azijo, Latinsko Ameriko in Afriko.