Druga največja svetovna pivovarna, britanski SABMiller, je namreč že junija poskušala s prevzemom za 9,5 milijarde avstralskih dolarjev (slabih 7 milijard evrov), a je uprava ponudbo zavrnila kot prenizko.
SABMiller je nato poskušal še s sovražnim prevzemom avstralske družbe, saj je nespremenjeno ponudbo naslovil tudi neposredno na delničarje. Uprava pa je slednje pozvala, naj ponudbe ne sprejmejo, saj družbo "občutno podcenjuje“. Izvršni direktor Foster'sa John Pollaers je ob tem dejal še, da uprava pri delničarjih uživa absolutno podporo.

Foster's, ki je sicer najbolj dobičkonosen neodvisni pivovar, bo letos vlagateljem prinesel vsaj 500 milijonov avstralskih dolarjev donosa, Pollaers pa načrtuje tudi krčenje stroškov za 55 milijonov in večanja prihodkov z naslova najbolje prodajanega avstralskega piva Victoria Bitter.

Po mnenju poznavalcev pa s to potezo Pollaers želi ustvariti pritisk na SABMiller in jih pripraviti do tega, da izboljša ponudbo. Vendar pa so trenutne volatilne razmere na kapitalskih trgih voda na mlin SABMillerja, ki mu s ponudbo ni potrebno iti z glavo skozi zid, je dejal analitik pri londonskem Rathbone Brothers Julian Chillingworth.