Predsednik KZS Roman Volčič je v uvodnem nagovoru na novinarski konferenci povedal, da se vsake sanje začnejo s postavitvijo visokih ciljev ter hkrati dejal, da nas je od načrta, se pravi uvrstitve v kvalifikacije za olimpijske igre v Londonu, ločila le ena žoga, en prosti met, torej kanček sreče ali poguma. "Morda bi morali pred prvenstvom, ko smo videli, da v ekipi manjka nekaj odličnih posameznikov, znižati naša pričakovanja," pravi Volčič.

Na njegove besede se je navezal tudi selektor Božidar Maljković, ki je najprej povedal, da zanj rezultat ni vrhunski, je pa dober, ter nadaljeval: "Nikoli nisem zahteval, da bi košarkarska zveza spremenila cilje. Od igralcev vedno zahtevam največ, vendar se žal v športu vedno vse na izteče po tvojih željah. V svoji dolgoletni karieri sem osvojil vsaj trideset mednarodnih lovorik, vendar, priznam, pri skoraj vsaki sem imel kanček sreče. Slovenije te v Litvi ni imela in če bi na primer proti Rusiji dosegli zmago ali v izenačeni končnici premagali Litvo, bi bilo zdaj vse drugače. Ne pozabite, da so za nami takšne veselile kot Srbija, Turčija, Nemčija, Italija, Črna gora ...," meni Maljković.

Selektor je ob tem še povedal, da je Sloveniji manjkalo vsaj šest odličnih posameznikov. Že prej je omenil Bena Udriha, Boštjana Nachbarja, Gašperja Vidmarja, Primoža Brezca, Saša Vujačiča in Domna Lorbka, danes pa je poudaril, da bi tako slednji, torej Domen Lorbek, ali pa Nebojša Joksimovič, imela pomembni vlogi v tej reprezentanci. "Igrala bi vsaj dvajset minut na tekmo. Toliko smo bili kratki na zunanjih položajih," je dejal Maljković.

Da je imela Slovenija precej skromen igralski kader, je priznal tudi Rašo Nesterović, ambasador evropskega prvenstva 2013 v Sloveniji. "Bodimo realni in poglejmo, kdo je bil v reprezentanci, kdo je manjkal in kaj smo naredili glede na okoliščine. Škoda, da smo izgubili nekaj tekem, ki bi jih lahko dobili, vendar treba je biti optimističen še naprej in nadaljevati po začrtani poti."

Kapetan Jaka Lakovič se je v svojem govoru zahvalil medijem za izčrpno poročanje z EP, košarkarski zvezi za odlične pogoje za delo, soigralcem pa za pošteno opravljeno akcijo. "Bili smo ekipa od začetka do konca, tako v dobrih kot v slabih trenutkih. Žal v športu ni le zmag, ampak pridejo tudi porazi in tu se je videlo, da smo prava ekipa, saj smo ves čas ostali skupaj. Trenutno smo razočarani, saj nismo izpolnili cilja, vendar menim, da ko bomo čez čas pogledali nazaj, bomo na vse skupaj gledali veliko bolj pozitivno," je dejal kapetan ter poudaril, da se že veseli naslednjih akcij slovenske reprezentance.

Direktor Matej Avanzo je povedal, da bo skušala košarkarska zveza tudi prihodnje poletje organizirati kakšno reprezentančno akcijo, tako da igralci ne bi prišli povsem nepripravljeni na eurobasket 2013 v Sloveniji. Glede dela strokovnega štaba in selektorja je dejal, da mora ta do konca oktobra pripraviti poročilo o delu, nato pa bosta strokovni svet in izvršni odbor KZS podala končno oceno. Nato je še pristavil: "Zahvaljujem se igralcem, da so prelili znoj in kri za Slovenijo. Skupaj smo bili 65 dni, če ne upoštevam prostih dni, se pravi skoraj dva meseca in pol. Le tisti, ki smo zraven, vemo, kaj pomeni biti ločen od družine, prijateljev in življenja toliko časa. Ni lahko biti s tridesetimi moškimi toliko časa. Vendar vse skupaj je minilo brez najmanjšega spora in do konca smo ostali prava 'klapa'."