Pred prvenstvom ste si zastavili cilj, da se uvrstite v kvalifikacije za olimpijske igre, ki ga niste izpolnili.

Če pogledam tekmo proti Litvi, obnašanje igralcev, neverjetno kakovost tega tekmovanja ter vse odsotnosti, sem zadovoljen. O potniku v kvalifikacije za olimpijske igre je odločala ena žoga. Zadovoljen sem, ker je ekipa igrala čvrsto in dobro. Ti igralci prvič igrajo skupaj, poleg tega pa so podvrženi velikemu naporu, kar za njih ni značilno. Le Erazem Lorbek je imel v Barceloni primerno minutažo. Ne morete pa reči, da je slovenska liga, v kateri nastopajo nekateri igralci, dovolj močna za pridobivanje izkušenj. Motiv in trud košarkarjev ni sporen, zato nihče ne more reči, da je Slovenija razočarala. Morda le posamezniki, ki imajo slabe namene. Tudi takšnih je kar nekaj.

Zakaj je v napadu v ključnih trenutkih ponovno škripalo?

Zgodilo se je, da je Javtokas prevzel Gorana Dragića, pod košem pa je ob Mirzi Begiću ostal njihov branilec. Takrat bi moral Gogi izkoristiti svojo hitrost in prodreti pod obroč, kjer bi izsilil prekršek in bi imel na voljo prosta meta. Pred tem je Lakovič, sicer v najboljši želji, žogo vrgel na tribuno. A ne krivim niti enega posameznika, saj so se vsi borili. Verjemite, da je njim najtežje.

Je bil to za vas prvi korak proti evropskemu prvenstvu v Sloveniji ali zadnji?

Slovenija ima zgolj dva milijona ljudi. Igrali smo brez šestih najpomembnejših igralcev. Če bi bil nezadovoljen z vsem pripravljalnim obdobjem in z igrami na prvenstvu, bi bilo nekaj narobe. Smo naenkrat pozabili, da je Italija s tremi igralci iz lige NBA izpadla? Smo pozabili, da je bilo napredovanje Srbije odvisno od enega meta? Smo pozabili, da Turčije, ki je svetovni podprvak, ni v Kaunasu? Smo pozabili, da na prvenstvu ni več Nowitzkega iz Nemčijo? Lahko rečete, da vam ni všeč naš način igre, rezultat pa je tu. Po porazu z Makedonijo se je marsikdo čudil, potem pa izločijo v četrtfinalu Litvo in kar naenkrat nihče več ne reče ničesar.

Kako bi komentirali igro Slovenije na vsem prvenstvu?

Komentirali bomo, ko bo konec prvenstva. Tako se dela v vseh normalnih družbah. S tem mislim na videnje strokovnega vodstva, košarkarske zveze, moj komentar in tudi na mnenje igralcev. Ob to, kar drugi govorijo, pa se sploh ne bom obregnil. Košarkarska zveza Slovenija je resna organizacija, ima svoje organe, ki bodo že podali svoje stališče.