Prav Turčija bo danes ob 15.30 zadnji slovenski nasprotnik v boju za drugo mesto v skupini A, njen največji zvezdnik pa je bržčas selektor Veljko Bašić, ki je kot igralec zbral več kot 200 nastopov za nekdanjo Jugoslavijo.

"S Slovenijo smo igrali pred tednom dni na turnirju v Franciji, kjer smo lahko spoznali, da gre za stabilno ekipo, ki je odlična v povezavi blok-obramba. Proti Srbiji so Slovenci dokazali, da jim ne manjka veliko do svetovnega vrha. Ena od glavnih slovenskih prednosti je širok izbor kvalitetnih igralcev," je povedal Bašić, ki je Turčijo prevzel lani, pred tem pa je bil selektor Tunizije in trener v francoskih klubih.

V kolikor imata dve (ali tri) reprezentanci na koncu skupinskega dela enako število točk, se najprej upošteva število zmag - po sistemu, ko zmaga s 3:2 prinaša le dve točki, je namreč možno, da dve reprezentanci nimata enakega števila točk in zmag. Naslednji odločujoč dejavnik je indeks med dobljenimi in izgubljenimi nizi, nato indeks med osvojenimi in izgubljenimi točkami, šele nazadnje pa pride uspešnost na medsebojni tekmi.