Ronaldo je po prihodu iz Manchester Uniteda na Santiago Bernabeu v svoji prvi sezoni igranja v španski ligi dosegel impresivnih 26 zadetkov, v povprečju pa je tako zabil vsakih 99 minut. A učinek Portugalca se zdi v primerjavi s preteklo sezono sila skromen, saj je slednjo zaključil z rekordnimi 40 zadetki.

Če temu prištejemo še tri zadetke, ki jih je na prvi letošnji prvenstveni tekmi dosegel proti Zaragozi, ugotovimo, da je Ronaldo v 2991 minutah dosegel 43 golov, kar pomeni, da zvezdnik belega baleta zadetek v povprečju doseže vsakih 70 minut.

Poleg izjemno dobrega občutka za doseganje zadetkov, pa 26-letni mojster okroglega usnja blesti tudi kot eden izmed najboljših asistentov španske lige. Lansko sezono je za zadetek podal enajstkrat, kar pa je še vedno precej manj kot njegov soigralec Mesut Özil (17 asistenc) ter prvi podajalec la lige Lionel Messi (19 asistenc).

Ob vsem tem velja še omeniti, da je Ronaldo na igrišču postal tudi bolj discipliniran igralec. V prvi sezoni je namreč zaradi grobosti prejel dva rdeča in pet rumenih kartonov, lansko pa je zaključil z vsega dvema rumenima kartonoma in eno izključitvijo.