Štiriindvajsetletni Lorenzo je na dirki vodil praktično od starta do cilja. Tokrat je bil preprosto prehiter za tekmece, si hitro privozil zanesljivo prednost in prekinil niz treh Stonerjevih zmag. "Zares sem potreboval to zmago, potem ko sta bili zadnji dve dirki prava nočna mora. Res sem vesel, da sem se vrnil na vrh in to z zelo dobrim motociklom," je bil po zmagi zadovoljen Lorenzo.

Bolj zanimiv je bil boj za drugo in tretje mesto. Lorenzo je imel devet krogov pred koncem skoraj štiri sekunde prednosti pred Stonerjem, Avstralcu pa je tesno sledil Pedrosa. Španec ni pokazal nobenega spoštovanja do skupno vodilnega in ga pet krogov pred koncem prehitel.

"Dirka je bila zelo težka, proga pa zelo zahtevna. Tudi motocikel ni bil takšen, kot bi si želel. Nisem ga mogel toliko priganjati, kot bi ga sicer, ampak bilo je dovolj, da sem ujel in prehitel Caseyja," je dejal 25-letni Španec. Stoner za "le" tretje mesto ni iskal opravičila.

"Nimam nobenega izgovora. Vse je bilo v redu, vključno z motorjem. Na začetku nisem hotel voziti na vso moč v dežju in sem bil povsem zadovoljen na drugem mestu za Lorenzom. Na eni točki sem poskusil z napadom, toda počutil sem se zelo utrujenega. Posebej roke me niso ubogale. Izčrpan sem bil. To ni izgovor, preprosto sem izpraznjen po zadnjih treh dirkah," je dejal 25-letni svetovni prvak iz leta 2007.

Na naslednjih mestih so se zvrstili Marco Simoncelli, Andrea Dovizioso, Ben Spies in Valentino Rossi, ki je pridobil štiri mesta v primerjavi s startnim položajem. Manj od želenega pa je dosegel veteran Loris Capirossi, ki se po koncu sezone poslavlja od tekmovanja. Osemintridesetletnik namreč dirke ni končal.

Po 13 od 18 tekem še vedno vodi Stoner z 259 točkami, sledijo pa Lorenzo (224), Dovizioso (185), Pedrosa (150), Spies (135) in Rossi (133).

Marquezu zmaga v razredu moto2

V razredu moto2 je na najvišjo stopničko prav tako stopil Španec. Zmagal je Marc Marquez (Suter), vodilni v skupnem seštevku Nemec Stefan Bradl (Kalex) je bil drugi. Tretje mesto je zasedel domači dirkač Andrea Iannone (Suter).

Vodilni Bradl ima pet dirk pred koncem sezone samo še 23 točk prednosti pred Marquezom, ki je danes vpisal svojo letošnjo šesto zmago, Iannone na skupno tretjem mestu pa ima že 78 točk zaostanka za Špancem.

V najšibkejšem razredu najhitrejši Terol

V Misanu so se s 23 krogi danes najprej spopadli vozniki v najšibkejšem razredu do 125 ccm. Slavil je Španec Nicolas Terol, ki je z novo zmago še okrepil vodstvo v skupnem seštevku svetovnega prvenstva.

Terol je Francoza Johana Zarca premagal v zadnjem krogu. Zarcu se je nasmihala prva zmaga, a je v ciljni ravnini Španec napadel iz zavetrja in pred Francozom po 12 preizkušnjah še povečal prednost v skupnem seštevku. Tretji je bil Španec Efren Vazquez.

Terol ima po novem 216 točk, Zarco 185, Španec Maverick Vinales na tretjem mestu pa 161.