Če je bil prvi že od začetka avgusta predviden kot menjava za Cirila Kafola in Zvonka Kremljaka, ki se odpravljata v Makedonijo, kjer imata nalogo sanirati Telekomov One, pa je Agencija za upravljanje kapitalskih naložb (AUKN) Štelcerjevo, sicer mariborsko odvetnico, "našla" šele pred tednom dni. Pozno podani nasprotni predlogi s strani predstavnika večinskega delničarja so ponovno povzročili negodovanje malih delničarjev.

Delničarji so pred tem skoraj soglasno podelili razrešnico upravi, ki jo je prvih nekaj mesecev v letu 2010 vodil še Bojan Dremelj. Telekom je sicer lani ustvaril rekordno izgubo v višini 210 milijonov evrov ravno zaradi visokih slabitev naložb po jugovzhodni Evropi, narejenih še v času Dremljeve ekipe. Toda, kot je zatrdil prvi nadzornik družbe Tomaž Berginc, niso našli nobenih "novih razlogov", kar zadeva leto 2010, da jim razrešnice ne bi dali. Prav nasprotno, prejšnja uprava je bila v letu 2010 "zelo malo operativna in je sprejemala zelo malo odločitev", je dejal.

To pa v čisto drugo luč postavlja višino prejemkov, ki so jih bili za svoje delo v le treh oziroma štirih mesecih deležni Dremelj, Dušan Mitič, Filip-Ogris Martič in Željko Puljić. Če odmislimo, da naj bi Dremelj še pred primopredajo poslov Ivici Kranječeviću, ki se je zgodila sredi marca, šel na dopust, pa sta tako on kot Mitič na Telekomu še pol leta prejemala plačo. Če je Dremelj z bonitetami in drugimi prejemki v letu 2010 zaslužil slabih 150.000 evrov, pa je Mitič dobil še nekaj več, skoraj 185.000 evrov. Ogris - Martič je bil medtem upravičen do 173.000 evrov, Puljić, ki se je mesec dni po odhodu s Telekoma vrnil v kranjski Iskratel, pa do 167.000 evrov. Za primerjavo, Kranjčević je za delo od sredine marca do konca leta zaslužil 135.000 evrov prejemkov.

Delničarji so se strinjali tudi s sejninami za člane nadzornega sveta v višini 275 evrov bruto na sejo. Za udeležbo na sejah komisij in korespondenčni seji bodo prejeli 80 odstotkov sejnin za seje. Dodatno bodo upravičeni do letnega plačila za opravljanje funkcije člana nadzornega sveta v višini 11.000 evrov bruto.