To je bil edini slovenski nastop drugi dan prvenstva, ko je na programu šest končnih odločitev. V prvi izmed njih, v hitri hoji na 20 km, je naslov ubranil Rus Valerij Borčin (1:19:56) pred rojakom Vladimirjem Kanajkinom (1:20:27) in Kolumbijcem Luisom Fernandom Lopezom (1:20:38). Ob 11.15 se bodo atletinje pomerile v finalu skoka v daljino, ob 12.15 pa v metu diska. Atleti bodo ob 12.30 tekli na 10.000 m, ob 13.15 končali deseteroboj s tekom na 1500 m, ob 13.45 pa se bo začel še tek na 100 m.

"Zelo sem si želela priti v finale, vendar mi ni uspelo. Zadovoljna sem bila z ogrevanjem in tudi začetnimi višinami, na 4,40 in 4,50 pa se mi je zalomilo. Nisem stabilna v zaletu, vsak skok je drugačen in zato sem imela težave pri izbiri palice. Zato velikokrat izbiram palice in na njih nastavljam različne globine," je bila razočarana Šutejeva (Mass). Na 4,10 in 4,25 m je bila uspešna prvič, ko pa je bilo videti, da bo tako tudi nadaljevala, pa je letvico na 4,40 zmogla v drugem poskusu, na 4,50 pa je bila trikrat neuspešna.

"Ni odločal neuspešen prvi skok na tekmi. To me ni zmedlo in nisem imela občutka, da ne bi zmogla preskočiti višine. Žal pa v zaletu nisem konstantna in mi to povzroča težave," je dodala 22-letna slovenska rekorderka in nekdanja mladinska svetovna podprvakinja, ki je bila zelo razočarana, ker sicer izvrstne sezone ni kronala z uvrstitvijo v finale na največji tekmi leta. Lani se je prvič uvrstila v finale članske konkurence na veliki tekmi in bila na evropskem prvenstvu v Barceloni deseta (4,35 m).

Avtomatična kvalifikacijska norma za finale je bila 4,60 m, vendar se je tekmovanje končalo že pet centimetrov nižje. Številne tekmovalke so imele veliko težav že na ogrevanju, tudi svetovna rekorderka Rusinja Jelena Isinbajeva. Trikratna olimpijska in dvakratna svetovna prvakinja na prostem pa se je zbrala in imela le en skok. Uspešno je prešla letvico na 4,55 m in upravičila vlogo favoritinje. Le en skok je opravila še Brazilka Fabiana Murer, lanska svetovna dvoranska prvakinja, 4,55 pa sta v prvih poskusih zmogli še Poljakinja Anna Rogowska, branilka naslova, in nemška rekorderka Martina Strutz.

Šutejeva je v Pekingu 18. avgusta leta 2006 osvojila srebrno medaljo na mladinskem SP (4,25 m), na zadnji tekmi pred SP pa je bila 19. avgusta na univerzijadi v Shenzhenu na Kitajskem prav tako druga. Tedaj je s 4,55 m le za šest centimetrov zaostala za svojim slovenskim rekordom (4,61). V Daeguju je na četrti tekmi nastopila s 16 korakov dolgim zaletom, za dva večjim kot doslej.

"Očitno ima težave s prilagajanjem na nove palice in tega še ni storila tako, da bi bila stabilna in uspešna na višjih višinah. Imela je dobro hitrost in tudi palico je dobro vbodla, ni pa imela zamaha in delovanja navzgor zaradi neusklajenega gibanja s palico. Imeli smo še malo smole, ker je bilo skakališče tako obrnjeno, da trenerji nismo videli mesta odriva. Zato smo to merili po občutkih. Priložnost za finale je bila enkratna, pogoji so bili namreč zelo dobri," je pojasnil njen trener Slavko Černe.

Po izjemni dvoranski zimski sezoni je 15. maja na univerzitetni tekmi v mestu Athens v jugovzhodnem delu ZDA dosegla državni rekord in tedaj izid sezone na svetu 4,61 m. Po vrnitvi s študija v ZDA je imela nato z novimi palicami nekaj časa precej težav, da se je vrnila v vrhunsko formo. Po nekaj neuspešnih nastopih je nato na državnem prvenstvu v Kopru s 4,50 m potrdila, da je na dobri poti in da bi lahko svoje dosežke potrdila tudi v Daeguju.

"Zelo sem zadovoljna tako z letošnjo dvoransko kot tudi poletno sezono, ostaja pa grenak priokus, da vsega v Daeguju vendarle nisem naredila. Kmalu se bom začela pripravljati na naslednjo sezono. Želim popraviti napake v zaletu in skakati še višje in bolj stabilno. Sezono v ZDA bom začela že zelo zgodaj in upam, da bom prihodnjo zimo lahko nastopila tudi že na dvoranskem SP, če se termin ne bo križal z ameriškim študentskim dvoranskim prvenstvom, ker me v tem primeru na moji univerzi verjetno ne bodo pustili na SP," je misli v naslednjo olimpijsko sezono uprla Šutejeva, ki študira v ZDA na univerzi Arkansas.