Medtem ko teoretiki lahko le ugibajo, kaj se bo zamesilo v vladni kuhinji, so nekateri slovenski vedeževalci prepričani, da skoraj do potankosti poznajo odgovore, kako se bo končala Pahorjeva partija z opozicijo (in koalicijo). Tako smo skupaj zmontirali nekaj scenarijev s podpisom domačih vedeževalcev, ki pa se plazijo v zelo različne smeri. Kateremu izmed njih gre najbolj zaupati, presodite sami.

Kljub veri v svoj prav pa so se številni napovedovalci prihodnosti z raznolikimi izgovori izmikali razpredanju o zatohlem političnem vzdušju. Astrologinja in parapsihologinja Meta Malus je naša vprašanja zaobšla z naslednjim pojasnilom: "Ne bi drezala v to temo, saj ne bi mogla nič kaj lepega povedati. V tem obdobju malodušja ne bi želela še sama sprožati dodatne grenkobe."

Zvezda slovenskega vedeževanja Danijel Šmid Danny se je odgovoru izmaknil z naslednjim izgovorom: "Če bi odpirali katerokoli drugo tematiko, bi se z veseljem odzval, vendar je politika izjemno nehvaležna tema v smislu zamer in izpostavljanja v očeh tistih, ki so se, se ter se z njo še bodo ukvarjali. Seveda vem, kaj se bo dogajalo v naslednjih mesecih in letih, ne le pri nas, pač pa tudi v tujini, a sem prepričan, da je zame osebno bolje, če o tem v javnosti še naprej molčim. Individualno svetovanje posameznikom, ki so vpleteni v politično sfero, pa je seveda potrebno in zaželeno."

Jasnovidka Maruča se s politiko preprosto noče ukvarjati, vendar nam iz nje ni uspelo izvleči jasnega odgovora, zakaj, na neki drugi komercialni liniji pa nas je prerokovalka poprosila, naj pokličemo raje njenega nadrejenega, saj ni prepričana, da sme v javnost posredovati informacije iz političnega ringa.

Kakšne ankete neki, pokličite vedeževalko!

Po kar nekaj negativnih odgovorih in izmikanjih smo lahko poklepetali z gospo Metko Pinter, ki opirajoč se na lastno intuicijo ter ob pomoči nihala, kart in kristalov napove, da se bo premier Borut Pahor za svoj položaj boril do konca in z vsemi močmi, saj se bo trudil, da bi rešil vsaj tisto, kar je še mogoče. Čeprav ji karte prišepnejo, da ga bo v kratkem zapustil še eden izmed ministrov, Pahor zagotovo ne bo odstopil, bo pa iskal zaupnico v parlamentu in naletel na zelo tesen izid.

Vedeževalka Metka suvereno napove tudi predčasne volitve, ki naj bi se odvile enkrat v zimskem času, po vsej verjetnosti novembra ali decembra. Tedaj bo zagotovo zmagala stranka SDS, Janša pa se bo tako znova zavihtel na pozicijo prvega moža vlade.

"Že ko je ta vlada nastopila, mi je intuicija govorila, da ne bo dolgo obstala," pojasni sogovornica. O sedanjem premierju pravi, da je nepokvarjen človek, ki je med sodelavci razdajal preveč zaupanja. Sicer pa trdi, da jo akterji iz politične sfere pogosto pokličejo, medtem ko same politike že dolgo ne spremlja več, saj je prepričana: "Vedno že vnaprej vem, kaj se bo zgodilo. Nič več pa se ne zanašam niti na javnomnenjske raziskave, saj so te nezanesljive kot vremenska napoved."

Pahorja obdaja slaba karma Slovenije

Ko jasnovidki Saši Drole razložimo, kakšni temi je namenjen naš klic, si vzame nekaj sekund za razmislek, nato pa pove, da se je odločila, da nam bo prerokovala iz kauri školjk. Zakaj? "Ker vas najverjetneje zanimajo preprosti in jasni odgovori in ker je seveda poletje," nekoliko v smehu pove simpatična sogovornica. Njeni odgovori so zares odrezavi in skorajda prepričljivi.

Ve, da bo Pahorja v kratkem zagotovo zapustil vsaj še en minister oziroma natančneje, ministrica. "Pahorjevi ministri so kot otroci, ki jim kupiš, karkoli si poželijo, nato pa te na stara leta ne pridejo niti obiskat v dom za ostarele," z zanimivo primerjavo postreže Saša. Prepričana je še, da dogajanje okrog premierja diktira slaba karma Slovenije, zaradi katere mora človek, ki je na vrhu države, požreti vse govno.

Školjke sporočajo, da se bo Pahor sicer boril do zadnjega, vendar potem vseeno klecnil pod težo natolcevanj in odstopil. Vedeževalka obžaluje takšen razplet, saj če bi se Pahorjeva vlada obdržala na površju, bi ji uspelo razvozlati težave, ki jih ni mogel razrešiti še noben premier. Tu naj bi odločilno vlogo odigral poseben denarni sklad, ki naj bi rešil najbolj ogrožene državljane.

Vendar predčasne volitve zagotovo bodo, in sicer proti koncu letošnjega leta. Kdo bo slavil? "Nekdo, ki se vedno smeji," z odgovorom preseneti "načrtovalka" prihodnosti. Doda pa še, da ta oseba doslej še ni odigrala vidne vloge na političnem odru, vsekakor pa bo v vodenju vlade uspešna, a ne zato, ker bi bila sama tako sposobna, temveč ker je takšna pač usoda Slovenije. Naša država, ki jo bo v prihodnosti menda obdajala boljša karma, se bo iz objema tegob izvila leta 2013. Na kratki rok pa se bo politična nevihta umirila aprila, saj se bomo dotlej prebijali skozi obdobje opice, ki ustvarja spletke, zdrahe, ljubosumje in korupcijo. Nemirno vzdušje bo vrelišče doseglo prihodnji mesec.

Sicer pa je po Sašinih besedah pogled v prihodnost na političnem področju izjemno tvegan, saj je tu posredi usoda širših množic. Kljub temu jo politiki pogosto kličejo ter povprašujejo o nadaljnji karieri. Meni, da bi se tudi gospod Pahor moral obrniti k enemu izmed magov, da bi negativno karmo in temne sile odgnal stran od njega. Gospod premier je pač dopadljiv, nežen in občutljiv, zato ga energijsko bombardirajo z vseh strani.

Jasnovidka Saša pravi še, da politiko v medijih pogosto spremlja, vendar se pri vedeževanju na prebrano ne opira. "Če želim skozi vedeževanje pridobiti objektivne napovedi, se moram razumsko izklopiti," pojasnjuje.

Premier bo zaključil svoj mandat

Vedeževalka Lejla nas sprejme kar v domači dnevni sobi, saj po telefonu ne mara prerokovati. Iz omare vzame belo magično kroglo, jo postavi na mizo in nas vpraša, koliko je star Borut Pahor. Ta podatek, premierjevo ime in zamišljen pogled v kroglo ji zadostujejo, da je prepričana, da bosta vlado kmalu zapustila še dva ministra, a ne ve, katera, saj politike ne spremlja in zato ne more povedati konkretnih imen. Vidi pa, da sta ubežnika kar Pahorjeva strankarska kolega in da sta se že doslej potiho pritoževala ter posredno najavljala, da bosta vlado zapustila, če se določene stvari ne bodo uredile.

Medtem ko obrača kroglo (vendar okoli nje ne krili z rokami, saj pravi, da je to le reklamna poteza vedeževalcev in nima učinka na napovedi), zatrdi, da Pahor ne bo odstopil. "Čeprav med poslanci nima veliko podpore, se bo nekako izkopal iz vseh težav in se obdržal na oblasti do konca mandata," je prepričana gospa Lejla. Pravi, da se bo sicer na glas vzklikalo o predčasnih volitvah, vendar bo te preprečil neki dogodek, ki za zdaj ostaja še zamegljen. Po koncu mandata Borut Pahor ne bo ponovno izvoljen, vendar bo v državi ohranil visok položaj.

Usoda politike je v številkah

Vedeževalka Karin Ježovita, ki je na lanskih lokalnih volitvah pravilno napovedala zmago v prvem krogu mariborskemu županu Francu Kanglerju in že januarja letos vedela, da bodo Pahorja v kratkem zapustili vsaj še trije ministri, ob opori numerologije in številk razkriva, da se bodo v septembru v vladi odstrle še dodatne težave ter dokončno odprle vrata do predčasnih volitev. Te bodo udejanjene že jeseni, zmaga pa bo pripadla stranki Janeza Janše, zaradi česar bo ta sedel tudi na premierski stolček. "Čeprav se bo Pahor spogledoval z mislijo, da bi v parlamentu iskal zaupnico, se za to potezo le ne bo odločil," je prepričana razgledovalka po prihodnosti.

"Tudi politiki so iz mesa in krvi in imajo svoje težave, zato se mi ne zdi nenavadno, če se o nekaterih zadevah posvetujejo z menoj," o tem, ali se politiki pogosto nanjo obračajo za nasvet, pravi Karin. Meni namreč, da številke, tako kot vsem nam, tudi politikom krojijo usodo. Če jih pravilno razlagamo, se namreč lahko odločimo za ugoden datum podpisa donosne pogodbe, nakupa oziroma prodaje nepremičnine ali operativnega posega, politiki pa lahko s pomočjo numerologije še pravi čas skličejo denimo krizni sestanek ali ponudijo svoj odstop. "Številke so zaklad, in če jih kot takšne tudi obravnavamo, nam bo zagotovo povrnjeno," sklene pri nas trenutno najbolj oblegana vedeževalka.

Janez in Borut se črkovno ne ujemata

Vedeževalec in imenoslovec Borut Belegić nas je že na začetku pogovora nekoliko razočaral, saj trdi, da se okrog premierja trenutno meša preveč različnih energijskih vrednosti in interesov, zaradi česar ni mogoče napovedati, kaj se bo z njim v prihodnosti dogajalo. "Idealno bi bilo recimo, če bi lahko napovedal rezultat neke nogometne tekme, vendar je tudi v tem primeru v ozadju preveč različnih sil, ki delujejo v različne smeri," pojasnjuje Belegič. Lahko pa napove, da bo jesen še zelo vroča, in sicer v tem smislu, da bodo nekateri politični akterji po vsej sili želeli kontrolirati javno mnenje ter zavoljo tega na površje vlekli tudi informacije, ki so v tem trenutku povsem minornega pomena.

Gospod Belegič se je v veliki meri zavezal imenoslovju. O svojem soimenjaku, premierju Borutu Pahorju, tako lahko pove, da bo za uspeh vedno potreboval podporo v javnosti in s strani sodelavcev, da bo tudi ob morebitnem padcu vlade ostal na elitnem položaju, če ne v Sloveniji, pa v tujini, ter da bo s konkurenti tudi v prihodnje pogosto pometel, ker premore globalen pogled na stvari. Janez (Janša) in Borut (Pahor) pa se enostavno že zaradi svojih imen ne bosta mogla nikoli privlačiti, saj sta oba imetnika preveč bazičnih slovenskih imen, ki se črkovno nikakor ne ujemata.

Begosumen še Patrik Vlačič

Valter Aleks, ki je napoved sestavil s pomočjo tarot in ciganskih kart, kot najbolj begosumnega ministra vidi Patrika Vlačiča, ki poveljuje ministrstvu za promet, vendar opozarja, da se uporniški duh prebuja tudi drugod. Prerokovalec tako kot zelo verjetno možnost vidi tudi Pahorjev odstop, in sicer nekje med septembrom in decembrom, čeprav se bo premier temu skušal izogniti po poti različnih argumentov. Dodatno spodbudo za odstop mu bo dala še majhna naklonjenost v parlamentu, kjer po vsej verjetnosti ne bo dobil zaupnice.

Po besedah vedeževalca bo predsednik kot mandatarja zelo verjetno predlagal nekoga, ki že ima izkušnje s predsedovanjem vladi. Njegov kandidat bo skoraj zagotovo sprejet, saj se predčasne volitve ne zarisujejo na obzorju.

Valter Aleks, ki je že takoj po sestavi obstoječe vlade jasno vedel, da ne bo dočakala konca mandata, dodaja še, da se ljudje v zadnjem času nemalokrat nanj obračajo z vprašanji, ki se navezujejo na politiko, še pogosteje pa odgovore iščejo v predvolilnem času. Seveda na posvet s kartami velikokrat zaidejo tudi politiki, ki po Aleksovih besedah njegove napovedi povečini dojemajo kot živo resnico. Čeprav sogovornik priznava, da je napovedovanje dogodkov iz politične arene izjemno zahtevno. "Tu je treba biti pozoren na čim več različnih detajlov, saj vseskozi nosiš breme odgovornosti, da boš med javnostjo natrosil optimistična oziroma pesimistična stališča. Poleg tega se v politični sferi giblje veliko oseb, med katerimi ima vsaka drugačne poglede, medtem ko se pri napovedovanju prihodnosti posamezniku srečuješ zgolj z njegovimi osebnimi vizijami in pričakovanji," sklene sogovornik.