Varovanci selektorja Veselina Vukovića so tako na najboljši možen način končali pripravljalni turnir, veseli pa dejstvo, da so na koncu premagali tudi Egipt, ki je pred slabim mesecem premagal Srbijo na predolimpijskem turnirju. V slovenski vrsti so na zadnji tekmi glavno breme nosili Dejan Vinčič, Vid Jakopin, Matevž Kamnik, Alen Šket, Tine Urnaut, Alen Pajenk in libero Sebastjan Škorc.

Pomočnik trenerja Tine Sattler je bil po tekmi izredno zadovoljen: "To je bila do sedaj najbolj kakovostna tekma, kar smo jih odigrali v zadnjih dveh letih, in tudi nasprotnik je bil boljši od vseh, ki so nam do sedaj stali na nasprotni strani mreže v tem obdobju. Zelo smo veseli prvega mesta in medalje, najbolj pa nas zadovoljuje to, da smo tako suvereno odigrali tretjo tekmo turnirja in zdržali v ritmu, ki nas čaka na evropskem prvenstvu, saj bo tudi tam za nas tretja tekma mogoče odločilna."

Ekipa se bo iz Katarja vrnila v nedeljo, sledil bo dan počitka, nato pa priprave na nov turnir, ki bo potekal v organizaciji Odbojkarske zveze Slovenije (OZS) od 25. do 27. avgusta v dvorani Lukna v Mariboru. Tam bodo nasprotniki Slovenije še ekipe Slovaške, Finske in Irana, so še sporočili iz OZS.