V začetku tedna je časnik Corriere dello Sport že namignil, da bi se Michael Schumacher znal umakniti iz dirkaškega cirkusa, saj naj bi postal precejšnje breme svojemu moštvu Mercedes GP. "Če kje tiči problem, je to pri meni. Dejstvo je, da sem nekoliko preveč sproščen, ter da se moje mišljenje ne ujema s tistim, ki ga ima ekipa. Na določeni točki bomo skupaj ocenili, ali je sploh še smotrno nadaljevati.“

Da bi Nemec utegnil prenehati z dirkanjem je kaj kmalu zanikala njegova menedžerka Sabine Kehm, ki je za Bild zatrdila, da se "Michael ni pogovarjal z nikomer iz Corriere dello Sport“.

A ob govoricah, ki so jih sprožili Italijani, se ponovno postavlja vprašanje, ali namerava Schumacher do konca izpolniti triletno pogodbo, ki jo ima prekaljeni voznik sklenjeno z nemškim moštvom.

"Ob koncu dneva se moraš vprašati, ali ti lahko uspe ali ne. In če sem iskren, se Michaelu ne bo izšlo. Če želiš postati hitrejši, poskusiš prav vse. Če si to že storil in še vedno nisi uspešen, potem ni več rešitve. Nekega dne bo spoznal, da ne zmore več in bo sprejel odločitev,“ je medijem svoje mnenje podal Lauda.

Avstrijec je še dodal, da si je lansko leto lahko privoščil nekoliko slabše predstave, medtem ko letos za to ne sme imeti izgovorov. "Lani smo razumeli, da rabi čas, da se privadi. Letos pa je bila to njegova zadnja priložnost, da naredi odmeven rezultat, a se ni spremenilo popolnoma nič,“ je še pripomnil 62-letnik.