Za kolesarja Omega Pharme, ki je v cilj 234 kilometrov dolge proge prišel 12 sekund pred zmagovalcem leta 2009 Špancem Carlosom Barredom in s tem prekinil niz treh zaporednih španskih zmag, je to prva zmaga na tej dirki. Tretje mesto je zasedel Belgijec Greg Van Avermaet, zaostal je 14 sekund.

Čeprav je imela ubežna skupina šestih kolesarjev, ki je pobegnila že po 12 kilometrih dirkah, že prednost 11 minut, panike v glavnini ni bilo. Povsem jasno je bilo, da se bo dirka odločala v zadnjih 40 kilometrih, ko sta kolesarje čakala dva od šestih kategoriziranih vzponov na dirki, in sicer sloviti Jaizkibel in Arkale. Že do prvega je glavnina ubežnike ujela, nato pa sta vzpona naredila selekcijo. Na čelu je ostala skupina desetih kolesarjev, med katerimi je prvi napadel Barredo, a so ga preostali preostali ujeli. Na napad Gilberta tri kilometre pred ciljem pa niso našli odgovora. Za 29-letnega belgijskega prvaka je to že 14. zmaga v sezoni.

Slovenijo sta zastopala Gorazd Štangelj in Kristijan Koren. Do cilja je prišel le dolenjski veteran, ki je 70 kilometrov pred ciljem poskušal s pobegom, a njegov poskus, da bi se odlepil od glavnine, ni trajal dolgo. Na koncu je zasedel 37. mesto, za zmagovalcem je zaostal štiri minute in 16 sekund. S tem se ni približal najboljši slovenski uvrstitvi na tej dirki, ki jo ima s 15. mestom Jani Brajkovič.