Ravno vreme je lahko največji adut McLarna in Ferrarija, kajti če bo na Hungaroringu ostalo hladneje, kot je bilo po navadi, potem imata Red Bullova izzivalca dobre možnosti. Na obeh prostih petkovih treningih je bil namreč najhitrejši Lewis Hamilton, tesno za njim pa so bili Alonso, Button in Massa, čeprav tudi Webber in Vettel nista še povsem odpisana. A Vettlov zaostanek dobre pol sekunde za najhitrejšim več kot bode v oči: "Dan ni bil slab, odpeljali smo lahko veliko krogov in zbrali veliko podatkov. Dirkalnik je bil dober, a zaostanek je še vedno več kot očiten. Hitro bomo morali premisliti, zakaj. Najbolj pomembno na dirki pa bo, kdo bo znal bolje delati s pnevmatikami, saj bomo vozili tudi z zelo mehko opcijo. Mislim, da bo šlo v nedeljo presneto na tesno." Vettel dodaja, da ga preveza, ki jo ima na roki, pri vožnji ne moti: "Človek je včasih malo neroden. Samo praska je in da me ne bi bolelo, sem si jo povil. Nobenih težav ne bo zaradi tega."

Vettlovega moštvenega tovariša Marka Webbra pa McLarnova in Ferrarijeva hitrost ne presenečata več: "Spet so bili zelo hitri. A tako je bilo na že kar nekaj zadnjih dirkah, zato nas to ne sme več presenečati. Dejstvo je, da se trenutno enakovredno borimo še z dvema ekipama."

Fernando Alonso, ki je včeraj praznoval 30. rojstni dan, se je petkovega treninga lotil izredno agresivno, saj je nekajkrat skorajda zletel s steze, kar kaže tudi na to, da Španec verjetno za kvalifikacije in predvsem za dirko nima več veliko "prostega prostora" pri izboljšavah. To bi lahko sicer izrabila Red Bullova dirkača, a oba morata računati še na Jensona Buttona in Felipeja Masso, ki sta bila tudi izredno hitra. Posebej Button, ki mu je hitri krog pokvaril promet, saj je znano, da McLarnova dirkača lahko hitreje ogrejeta pnevmatike na delovno temperaturo kot na primer dirkača Ferrarija.

Oder za zadnjo dirko pred daljšimi počitnicami je torej postavljen, glavni igralci so že primerno ogreti, vprašanje pa je, kdo bo šel na odmor boljše volje.