Triindvajsetletna Jeseničanka, ki nastopa za radovljiški klub, je bila z 2:10,83 kar za 1,7 sekunde oddaljena od osebnega rekorda, čeprav je prvo polovico proge preplavala s solidnim časom v okviru pričakovanega, v drugi polovici, ki krasi vse njene siceršnje nastope, pa je močno popustila.

"Odkar sem tukaj v Šanghaju mi gre tako slabo, kot že dolgo ne in tudi plavala sem tako slabo, kot že dolgo ne. Trenerju sem že rekla, da na 400 mešano sploh ne bom nastopila, če se ne bom počutila bolje. Imam še nekaj dni in upam, da bo do takrat dobila pravi občutek," je po tekmi razlagala evropska podprvakinja na 400 mešano iz Eindhovna 2011 in dodala, da jo malo še vedno muči tudi časovna razlika.

S samim plavanjem, ki je delovalo, kot da je se v končnici predala, preveč popustila, tekmovalka seveda ni bila zadovoljna: "V bistvu sem kar hitro začela, a na zadnjih 50 metrih me je povsem pobralo, kar se ne bi smelo zgoditi. Ponavadi drugih 100 metrov plavam lažje kot prvih in zdaj je bilo obratno. Če bi imela občutek, se ne bi tako 'matrala'," je še povedala prva dama slovenskega plavanja zadnjih sezon, ki vsaj v prvem nastopu na Kitajskem te vloge ni potrdila.

Bolj vidno vlogo v slovenskem taboru je v sredo dopoldan odigral trener Borut Petrič, pred več kot 30 leti tudi nosilec medalje na svetovnem plavalnem prvenstvu, ki so se ga spomnili tudi kitajski mediji in radio v Šanghaju je z njim posnel intervju.

V četrtek bosta slovenske barve v predtekmovanju branili Sara Isaković iz Gorenjske banke Radovljice na 100 prosto in triglavanka Tanja Šmid na 200