S kakšnimi pričakovanji ste prispeli na Slovaško, ki gosti najboljše štiri reprezentance v evropski ligi?

Osnovni cilj smo z uvrstitvijo na zaključni turnir dosegli, a mladi fantje v slovenski reprezentanci si želimo še več. Pred nami je velika priložnost, da dokažemo svojo kakovost najprej v polfinalu proti Španiji ter nato še v finalu, ko si lahko priborimo nekaj več - to so kvalifikacije za svetovno ligo.

Kako dobro poznate Špance?

Po kvalifikacijah za evropsko prvenstvo so šli v pomladitev ekipe in niso v enaki zasedbi kot lani, ko smo jih dvakrat premagali. Nanje se bomo pred polfinalom dobro pripravili, a vse bo jasno šele na igrišču.

Kje so glavne prednosti Slovenije?

Predvsem v naši igri, kot smo jo gojili že do zdaj. To sta močan servis, s katerim bi Špance oddaljili od mreže, ter blok v povezavi z obrambo.

Je še kaj težav s poškodbami?

Tine Urnaut je ves teden normalno treniral, medtem ko Matevž Kamnik ni, a je po prihodu na Slovaško že začel skakati. Ostali smo brez težav in povsem pripravljeni na polfinale.

Kam bi uvrstili zaključni turnir evropske lige v primerjavi z ostalimi uspehi v vaši karieri?

Enkrat smo že bili na zaključnem turnirju evropske lige, a smo tam naše nasprotnike zgolj gledali, enaka zgodba pa je bila tudi na prejšnjih evropskih prvenstvih. Najprej moramo doseči zmago na kakšni tekmi, da bom lahko ocenil, kam bi uvrstil ta zaključni turnir. Za zdaj nismo naredili še nič, saj smo se nanj zgolj uvrstili.

Kaj bi vas na Slovaškem zadovoljilo?

Le končna zmaga je tista, ki nam zagotovo prinaša vstopnico za kvalifikacije za svetovno ligo.

Kako bi ocenili vaše prvo leto v italijanskem prvenstvu?

Odkar sem se začel profesionalno ukvarjati z odbojko, so bile moje sanje, da zaigram v italijanski ligi. To je najmočnejše državno prvenstvo, kjer so vse tekme na najvišji ravni. Prvo leto mi je uspela odlična sezona, s čimer sem dobil potrditev, da sem se pravilno odločil, ko sem zapustil ACH Volley. Zdaj mi ne preostane drugega, kot da še bolj napredujem.

Predvsem je opazen napredek v vašem servisu.

V Italiji sem veliko časa namenil izboljšanju začetnega udarca, a hkrati ostaja možnost, da ga še bolj popravim, tako kot tudi ostale elemente. Zagotovo bom prihodnje leto skušal priti v reprezentanco boljši odbojkar.

Pred novo sezono ste iz Verone prestopili k Macerati.

Pri Macerati bomo na položaju blokerja trije vrhunski igralci, ki se bomo borili za mesto v začetni postavi. A ker je ogromno tekem, bo igralnega časa za vse dovolj. Samo dva blokerja bi praktično nemogoče zdržala ta naporni ritem.

Po klubskih tekmah ste zdaj več kot dva meseca v reprezentanci. Že kaj razmišljate o počitnicah?

Dopust bo prišel zelo prav, a če se uvrstimo v kvalifikacije za svetovno ligo, vemo, da nas čakajo že 28. julija v Kanadi. Kakšnega velika dopusta ne bo, a se bomo o vsem dogovorili po koncu zaključnega turnirja na Slovaškem.