Čeprav je bilo padcev in nesreč v prvem tednu toliko, da so ljubitelji kolesarstva komajda sproti šteli "padalce" na tleh, je en dogodek vzbudil še posebno pozornost. Gre seveda za nedeljsko spektakularno nesrečo, ki jo je povzročil neprevidni voznik avtomobila francoske televizije. V eni potezi je s ceste "zbrisal" Španca Juana Antonia Flecho in Nizozemca Johnnyja Hoogerlanda. Oba sta bližnje srečanje z avtomobilom sicer prestala brez hujših poškodb in bosta Tour verjetno nadaljevala.

Dogodek je pod drobnogled vzela tudi francoska policija. Tožilstvo v Aurrilacu, kjer je prišlo do trčenja, je sporočilo, da je policija zaslišala voznika in priče dogodka. Direktor dirke Christian Prudhomme je, ker televizijci niso spoštovali dogovora, snemalno ekipo že odstranil z dirke, danes pa se je z opravičilom kolesarjema oglasila tudi televizija TF1.

Oba tekmovalca so v nedeljo in danes v bolnišnici oskrbeli, potem ko sta bila po padcu precej potolčena in krvava. Hoogerland je končal v ograji iz bodeče žice ob cesti, posledica pa je 33 šivov, s katerimi so zakrpali globoke ureznine po nogah.

Na dogodke se je danes z novinarsko konferenco odzvalo moštvo Sky, član katerega je Flecha. Španec je po trčenju z vozilom padel po tleh, a se je pobral in nadaljeval, čeprav je bil ves krvav. Priznal je, da v prvem trenutku sploh ni pomislil, da je tako poškodovan: "Moja prva misel je bila, poberi kolo in gremo naprej. Potem sem videl, da so vilice zlomljene, zraven mene je ves razbit ležal Johnny in rekel sam samo 'vau!'," se je neprijetnih trenutkov spomnil Španec. Etapo je končal na rezervnem kolesu, 16 minut za zmagovalcem.

Danes je bil Flecha na podrobnem pregledu v bolnišnici, kjer so ugotovili, da ni utrpel nobenega zloma. Na novinarsko konferenco je prišel s povitimi komolci, koleni in zapestji, tako da se je vodja njegove ekipe Dave Brailsford pošalil: "Videti si kot mumija." Flecha je potožil, da ima na kolenu precej veliko ureznino, še vedno pa čuti bolečine v oteklem komolcu, tako da njegov nastop na torkovi deseti etapi še ni povsem zanesljiv.

Manj boleč je bil prvi teden za favorita dirke Albetra Contadorja, ki pa mu nekaj skrbi vseeno povzroča poškodovano koleno. "Skrbi me, s takšno poškodbo ne morem imeti iste frekvence vrtenja pedal kot običajno, kar ni dobro pred gorskimi etapami," je dejal Španec, ki je v prvem tednu dirke petkrat padel, a se je izognil hujšim poškodbam.

Infografika Tour de France 2011