Potem ko sta prevladovala na kvalifikacijah in si priborila najboljši startni izhodišči, sta dirkača Red Bulla v Silverstonu ostala brez zmage. Tretjič v sezoni zmagovalec ni bil Sebastian Vettel (na Kitajskem je zmagal Lewis Hamilton, v Kanadi pa Jenson Button), prvič pa je bil najboljši eden od Ferrarijevih voznikov. A o zmagovalcu tokrat ni odločala hitrost na stezi, temveč postanki v boksih: pri Red Bullu so pri Vettlu ob njegovem drugem obisku naredili napako, ki je Špancu omogočila, da se je prebil naprej ter do konca ostal na vodilnem položaju.

"Videl sem, da ima Sebastian težave, saj sva bila hkrati v boksih. Vedel sem, da je to moja priložnost, a sem moral ostati miren, saj dirke še ni bilo konec," je po zmagi o odločilnem trenutku razmišljal Alonso. Zanj je bila to skupno že 27. zmaga v karieri: "Danes mineva 60 let, odkar je Ferrari prvič zmagal v formuli 1. Lepo je, da smo na istem dirkališču ponovili uspeh."

Dirkališče v Silverstonu sicer ni več povsem takšno, kot je bilo ob Ferrarijevi zmagi leta 1951. Letos so se dirkači prvič merili na prenovljeni in bolj zaviti stezi, ki le še z nekaj zavoji spominja na nekdanje predelano vojaško letališče. Za nameček je dirkačem že med kvalifikacijami ponagajal dež, rosilo pa je tudi danes, ko so se dirkači podali na start, zato je večina začela z vmesnimi gumami.

Vettel je v kvalifikacijah sicer končal na drugem mestu za Webbrom, toda takoj po startu je bil že v vodstvu. Zadržal ga je po prvem postanku, po drugem pa je Nemec padel celo na šesto mesto, a se je prebil nazaj pod vrh. Do Alonsa ni več mogel, veliko dela pa je imel z moštvenim sotekmovalcem. Webber je bil v zadnjih krogih hitrejši, najprej je celo nakazal, da ga bo prehitel, potem pa je moral po ukazih iz boksov svetovnega prvaka pustiti pri miru in se zadovoljiti z drugim mestom.

"Vedno pač ne gre vse po načrtih. Ferrari je bil danes zelo močan in tudi brez napake bi imeli težave z njimi," se zaradi zapravljene priložnosti ni preveč vznemirjal Vettel. "Mark ni bil najbolj navdušen. Toda gre za moštveni dosežek in nismo si mogli privoščiti, da bi vrgli stran kup točk in imeli dva razbita dirkalnika v zaščitni ogradi," je dogajanje v zadnjih krogih pojasnil vodja pred Bulla Christian Horner.

Hamilton je bil danes četrti, potem ko je v zadnjih metrih dobil napad Felipeja Masse, slednji je zapeljal na pesek, a se je rešil in ciljno četo prevozil kot peti. Manj sreče je imel Jenson Button; tudi v njegovem primeru je bila za slab razplet kriva napaka mehanikov, ki pa je bila še usodnejša kot pri Red Bullu. Ko je bil tretjič pri mehanikih, so ga spustili nazaj na stezo, ne da bi privili sprednje desno kolo in Button je ob izvozu iz boksov lahko le še parkiral svoj dirkalnik.

V skupnem seštevku SP na vrhu ni veliko novega. Vettel je prednost še povečal, Alonso se je z zmago prebil na tretje mesto. Španec ima zdaj 112 točk, Vettel 206, Webber na drugem mestu pa 124. Hamilton in Button imata zdaj po 109 točk.

Sezona formule 1 se bo nadaljevala 24. julija s preizkušnjo za VN Nemčije na Nürburgringu.