Vettel je v nedeljo na dolgočasni VN Evrope slavil šesto letošnjo zmago in konkurentom poslal nedvoumno sporočilo, da ga bo letos zelo težko ustaviti na poti do novega naslova svetovnega prvaka. Do zdaj je Nemec v prvenstvu zbral že 186 točk, velikih 77 točk pa za njim zaostaja prvi zasledovalec, moštveni kolega Webber.

Zanimivo, v lanski sezoni je 35-letni Avstralec do zadnje dirke s Vettlom bil enakovreden boj za naslov prvaka, letos pa mu ni niti blizu. Zato se je ob Webbra tokrat obregnil nekdanji dirkač Johnny Herbert, ki je v svoji kolumni v časopisu The National napisal, da Webbrova nezmožnost enakovrednega boja s Vettlom ni dobra za svetovno prvenstvo.

“To se ni zgodilo prvič, da je eno moštvo tako dominantno v sezoni, a problem nastane, ko eden od voznikov iz te ekipe konstantno uspeva zlahka premagovati moštvenega kolega. Webber letos uničuje prvenstvo, ker je edini, ki bi lahko konkuriral svetovnemu prvaku, a on tega nikakor ne uspe izkoristiti in je vedno precej počasnejši od Vettla,“ je bil oster do Avstralca Herbert.

23-letni Nemec je bil na vseh letošnjih osmih dirkah prepričljivo hitrejši od Webbra. Herbert meni, da drugemu vozniku Red Bulla letos primanjkuje agresivnost, ki ga je krasila v prejšnjih sezonah, še posebno v lanski, ko je tudi zmagal na štirih dirkah.

“Ne vem, če ima morda kakšne probleme s svojim dirkalnikom, a dejstvo je, da Webber po zadnji lanski dirki v Abu Dabiju, kjer je izgubil boj za naslov prvaka, ni več takšen voznik, kot je bil. Zame je on največje letošnje razočaranje,“ je zaključil 47-letni britanski dirkač, ki je v karieri trikrat stal na najvišji stopnički, v formuli ena pa je dirkal med leti 1989 in 2000.