Vsi Slovenci so tokrat v cilj prišli v glavni skupini, s 13. mestom pa je bil najboljši Borut Božič. Grega Bole je bil 35., Kristijan Koren, najboljši Slovenec v skupni razvrstitvi, pa 63.

Etapa je spet postregla s številnimi padci, dirko sta morala končati dve zveneči imeni. Najprej je zaradi poškodbe, ki je bila sicer posledica padca v peti etapi odstopil nekdanji svetovni prvak, Belgijec Tom Boonen, nato pa je padel eden izmed favoritov dirke Britanec Bradley Wiggins, letošnji zmagovalec dirke Dauphine Libere, ki je zaradi poškodbe ključnice etapo končal v zdravniški oskrbi.

"Šokirani smo. Ne vem, kaj se letos dogaja nas dirki. Toliko padcev, zdaj pa se katastrofa zgodila tudi nam. Toliko dela, toliko upanj, nato pa velikanska smola in sanj je konec. Najraje bi se zjokal. Še včeraj, ko je zmagal naš Edvald Boasson Hagen, je bilo vse videti tako lepo," je bil razočaran direktor Wigginsove ekipe Sky Shane Sutton.

Wiggins in Boonen pa nista bila edina osmoljenca etape. Neverjetno smolo ima ekipa Radioshacka, ki je po Brajkoviču v boju za vrh izgubila tudi Chrisa Hornerja in Levija Leipheimerja. Prvi je zaradi padca, po katerem je celo za trenutek izgubil zavest, zaostal več kot 12 minut, že tretjo etapo zapored pa je imel smolo Leipheimer, ki je zaradi padca in okvare kolesa izgubil več kot tri minute. Tako iz te ameriške ekipe dobro kotira le še Nemec Andreas Klöden.

Padcem se zaenkrat izogiba Mark Cavendish, ki je zabeležil drugo zmago letos, skupno pa že 17. na dirki po Franciji. In to v kraju, kjer je leta 2008 zmagal prvič. "Če bi izbiral, kje bi letos najraje zmagal, bi izbral to etapo. Obdajajo me enkratna čustva, hvala tekmovalcem, ki so ves čas nadzirali dogajanje in me na koncu spravili v položaj, v katerem nisem mogel razočarati," je delo svojega moštva pohvalil kolesar z otoka Man. Njegova ekipa je bila med najbolj zaslužnimi, da je prva skupina - padci so karavano razbili na več skupin, v zadnjih kilometrih ujela pet ubežnikov.