V najboljši skupini sta bila tudi Borut Božič (Vacansoleil) in Grega Bole (Lampre), ki sta zasedla 17. oziroma 31. mesto. Kristijan Koren (Liquigas) je zaostal 48 sekund, a je v skupnem seštevku po odstopu Janija Brajkoviča še vedno najboljši Slovenec. Z zaostankom treh minut in 24 sekund zaseda 58. mesto.

Etapa, najdaljša na letošnji dirki, s katero so kolesarji iz Bretanje prešli v Normandijo, sicer ni bila tako živčna kot dan prej, a v psihološkem smislu še zdaleč ni bila lahka. Neprestano sta se menjavala sonce in dež, ta je tekmovalce motil predvsem v zadnjem delu, ko je tudi prišlo do nekaterih padcev.

Spet je imela smolo ekipa Radioshacka. Potem ko je v prejšnji etapi ostala brez enega od kapetanov Brajkoviča, je danes drugo etapo zapored na tleh pristal tudi Levi Leipheimer. Čeprav so ga po smoli približno pet kilometrov pred ciljem kolegi iz moštva počakali, do konca glavnine ni ujel. Izgubil je minuto in pet sekund, padel na 31. mesto v skupnem seštevku, v katerem pa je še vedno pred prvim favoritom Albertom Contadorjem. Španec je imel tudi v tokratni etapi težave z okvaro kolesa, a jih je uspešno rešil in v cilj prišel z najboljšimi.

Po pobegu peterice kolesarjev, v katerem je najdlje vztrajal Italijan Adriano Malori, ki ga je skupina ujela šele dva kilometra pred ciljem, je o zmagovalcu odločil 2,5 kilometra dolg in zelo blag ciljni sprint. A ravno dovolj dolg in zahteven, da je naredil nekaj selekcije, da so nekateri sprinterji zaostali (Mark Cavendish, Alessandro Petacchi, Tyler Farrar ...). Med temi pa ni bilo Boassona Hagna, ki je na koncu dobil oster boj z Gossom in svetovnim prvakom, rojakom Hushovdom.

"To je bil cilj za mene. Pred etapo sem si rekel, da imam veliko priložnost za vrhunski dosežek, vseeno pa sem nad zmago presenečen. A zaradi tega toliko bolj srečen, dokazal sem sebi in drugim, da nisem le nadarjen mladenič, ampak da znam svojo nadarjenost potrditi tudi s kakšno odmevno zmago. Za njo imajo zasluge tudi moštveni kolegi, predvsem Geraint Thomas je opravil fantastično delo. Zdaj sem opravil svoje delo na dirki, ena etapna zmaga je bila moja želja. Če pa se bo še ponudila priložnost, jo bom zagotovo poskušal izkoristiti," je po svoji prvi zmagi na Touru dejal 24-letni Hagen in dodal, da bi Norvežani težko iztržili boljši rezultat: "To je velik dan za norveško kolesarstvo. Meni etapa, Thoru tretje mesto in rumena majica. Fenomenalno, še bolj pa sem zadovoljen, ker se je vse zgodilo pred očmi mojih staršev."

Infografika Tour de France.