"Bolt ima vse predispozicije, da postane eden izmed najboljših skakalcev v daljino, a če se bo želel preizkusiti v novi disciplini, bo najprej moral počakati na zaključek olimpijskih iger 2012 v Londonu,“ je dejal Powell.

Danes 40-letni Američan je rekord v skoku v daljino postavil pred 20 leti v Tokiu, ko je za pet centimetrov popravil prejšnjo znamko Roberta "Boba“ Beamona, ki je takrat znašala 8,9 metra. "Boltov talent sem prepoznal leta 2009 na svetovnem prvenstvu v Berlinu. Tam sva se srečala in pokramljala o vsem mogočem, tudi o njegovem morebitnem nastopu v skoku v daljino,“ je povedal Powell, ki je prepričan, da bi Jamajčan z nekaj treninga zelo hitro postal nov rekorder.

"Bolt bi lahko skočil tako daleč, da si ne moremo niti zamisliti,“ verjame svetovni rekorder, ki za razliko od Bolta ni nikoli osvojil zlate olimpijske kolajne. Kljub neverjetnim atletskim sposobnostim 24-letnika, pa Powell verjame, da bi se v disciplini lahko preizkusil šele po letu 2012, saj bi v nasprotnem primeru zaradi treningov skoka v daljino postal počasnejši na 100 in 200 metrov.