"Ta zmaga je res nekaj posebnega, še zlasti, ker smo se v zadnjih dveh ali treh dirkah soočali s precejšnjimi težavami. Na progi sem dal vse od sebe, ob tem bi se rad zahvalil Yamahi za vse opravljeno delo v zadnjih tednih," je bil presrečen svetovni prvak Lorenzo, ki si je privozil drugo zmago v letošnji sezoni.

"Seveda sem razočaran, ker mi je zmaga splavala po vodi, vendar sem v ključnem trenutku izgubil oprijem, zato bi vztrajanje pri enakem ritmu do konca tekme predstavljalo precejšnjo nevarnost," je bil nezadovoljen Stoner, ki je petič zapored začel dirko z najboljšega štartnega položaja in je bil v vodstvu vse do šestih krogov pred koncem. Takrat pa ga je prehitel Lorenzo, v zadnjem krogu pa je Avstralca prehitel še domačin Dovizioso.

Domači ljubljenec občinstva Valentino Rossi, sedemkratni svetovni prvak v elitnem razredu, je dirko začel z dvanajstega startnega mesta in jo končal na šestem mestu.

Stonerjeva prednost v skupnem seštevku SP zdaj znaša pičlih 19 točk pred Lorenzom, 33 točk za Avstralcem pa na tretjem mestu v skupnem seštevku zaostaja Dovizioso.

Španec Marc Marquez (Honda) je zmagal v razredu moto2 in za tretjo zmago v sezoni unovčil prvo startno mesto. Nemec Stefan Bradl (Honda + 0,071) je bil drugi, tretji pa Britanec Bradley Smith (Honda, 0,419). Slednja sta ves čas ogrožala prvo mesto Marqueza, ki pa je na koncu prvi prečkal ciljno črto. V skupnem seštevku prepričljivo vodi Bradl (147 točk) pred Marquezom (95).

Tudi v kategoriji do 125 ccm je zmaga odšla v Španijo. Nicolas Terol (Aprilia) je z zmago še povišal svoje vodstvo v točkovanju za SP. Drugi je bil Francoz Johann Zarco (Derbi, + 0,167), tretji pa Španec Maverick Vinales (Aprilia, 8,379).

Naslednja preizkušnja SP bo velika nagrada Nemčije, ki bo 17. julija v Sachsenringu.