Napadalec Porta Radamel Falcao naj bi že pristal na letno plačo v višini 5 milijonov funtov (približno 5,5 milijona evrov), ki mu jo ponujajo pri Chelseaju. Sedaj mora londonski klub le še pristati na odškodnino 30 milijonov evrov in napadalec bo lahko prestopil v novi klub.

Kolumbijec je v lanski sezoni za Porto dosegel 39 zadetkov, strah in trepet nasprotnih vratarjev pa je bil predvsem v evropski ligi, kjer je zabil 17 zadetkov in postavil strelski rekord v tem tekmovanju. Daily Mail predvideva, da se bo napadalec skoraj zagotovo pridružil svojemu nekdanjemu trenerju v Londonu, uradno pa naj bi s Chelseajem pogodbo podpisal 1. julija.

“Te stvari prepuščam mojemu zastopniku. Sem povsem miren glede vse situacije z možnim prestopom, a vem, da se nekaj res dogaja na tem področju. Sam bom nadaljeval s trdim delom in prepričan sem, da lahko v prihodnje zaigram tudi na najvišjem nivoju, kot je angleška premier liga. Če je Chelsea zainteresiran zame, potem naj se le dogovorijo s Portom za prestop,“ je v mirnem tonu danes razlagal Kolumbijec, ki se očitno trenutno še ne vznemirja preveč.

25-letni Falcao bi v Chelseaju povzročil kar nekaj sprememb v napadu modrih, ki je imel v lanski sezoni precej težav, kljub dejstvu, da jih je sredi sezone okrepil Fernando Torres, za katerega so Liverpoolu odšteli skoraj 60 milijonov evrov. Ob prihodu Kolumbijca v Chelsea se o svoji prihodnosti v klubu lahko resno sprašujeta Nicolas Anelka in Didier Drogba.