Govora je o programu, ki naj bi temeljil na zamislih Realovega trenerja Joseja Mourinha, ki je sonarodnjakom s predlogi in idejami pomagal ustvariti ta proizvod. Na trgu se je izdelek začel prodajati lanskega aprila, zanimanje zanj pa je zelo veliko.

Iz podjetja Forward Green so potrdili, da so do zdaj program prodali že v 180 državah sveta, med drugimi tudi v Rusiji, Kanadi, Maleziji, Libiji, na Japonskem in Kitajskem, … Eden od vodilnih pri podjetju, Pedro Araujo, je dejal, da sta za tržni uspeh njihovega proizvoda najbolj zaslužni enostavna uporaba in nizka cena, ki se, odvisno od tržišča, giblje med 9,95 in 39,95 evrov.

Program deluje na večini platform, od osebnega do tabličnega računalnika. Njegova glavna lastnost je, da shranjuje in organizira podatke od “tehnične do taktične pomembnosti“ za trenerja. Sposoben je planirati treninge in tekme, v veliko pomoč pa je lahko tudi pri analiziranju igre nasprotnika. Na predlog Mourinha so programerji dodali tudi opcijo pomoči glede iskanja različnih taktičnih postavitev na igrišču ob prekinitvah.

Ustvarjalci so povedali, da program razvijajo še naprej in kmalu naj bi dobil tudi video vložke, kjer bo svoje taktične zamisli predstavljal Moruinho.