Igralci nogometnega kluba Old Hill Wanderers, so bili nadvse začudeni, ko je sodnik njihovega kapetana Azo Ecclestona na prvi pogled brez pravega razloga izključil. Celoten zaplet se je sicer zgodil, ko je nogometaša žoga zadela v mednožje in je obležal na igrišču. Zdravniško osebje je nemudoma priteklo na igrišče in ga oskrbelo na bolečem mestu.

Namerno ali ne, je ob oskrbi igralca sodnik pogledal v smer nogometaševega mednožja in ugotovil, da ima Ecclestone na svojem spolnem organu pirsing. Ker je po pravilih Nogometne zveze avstralske države Viktorija na tekmi prepovedano nositi nakit, je delilec pravice nogometašu zaukazal, naj odide v slačilnico in si okrasek odstrani. Da je celotna zgodba še toliko bolj nenavadna, je sodnik tudi osebno preveril, ali je igralec upošteval njegova navodila, nato pa ga je še kaznoval z rumenim kartonom, ker je igrišče zapustil iz osebnih razlogov.

Ko je kapetan avstralskega moštva že mislil, da s sodnikom ne bo imel več opravka, si je le nekaj minut kasneje zaradi lastne neprevidnosti prislužil še drugi karton in posledično izključitev. Ecclestone bi se za vrnitev na igrišče moral javiti pri sodniku in zahtevati ponoven vstop v igro, a ker tega ni storil,je morala njegova ekipa nadaljevati brez njega.

Vodstvo kluba se je po tekmi za nevšečnost, ki jo je povzročil njihov varovanec, opravičilo sodniku, sodniški organizaciji in tudi Nogometni zvezi.