Dogodek, ki se je zgodil na tekmi prve ruske lige med Volgo in Zenitom je tamkajšnjo javnost dodobra pretresel. Srbski nogometaš Zenita Danko Lazović je po koncu tekme enemu izmed navijačev želel podariti dres, ko ga je nenadoma eden izmed varuhov reda in miru z električno palico udaril po hrbtu.

Na ruskem Ministrstvu za notranje zadeve in pri nogometnem klubu Volga so dogodek zanikali in krivdo prevalili na navijače Zenita, ki so med tekmo na igrišče metali stole. "Nihče od policistov ni bil niti blizu Lazovića, to je vsem jasno. Če bi ga policist res udaril z električno palico, se v slačilnico ne bi vračal z nasmeškom na obrazu. Imamo posnetek, na katerem se jasno vidi, kako navijač Zenita vrže stol in zadane nogometaša. Poleg njega je stal policist, ki je skušal incident preprečiti. Policist je sicer v roki res imel električno palico, a je ni uporabil,“ so zatrdili pri nogometnem klubu Volga.

A na medmrežju se je že pojavil posnetek, ki postavlja na laž tako policijo kot klub. Da je bil Lazović res napaden s strani policista, pa je potrdila tudi zdravniška služba Zenita, ki je na igralčevem hrbtu našla opeklino prve stopnje.