Ferrari si že dlje časa prizadeva, da bi razbil McLarnov dirkaški dvojec Hamilton-Button. Smatrajo, da si Fernando Alonso zasluži boljšega dirkaškega kolega v moštvu in po njihovem mnenju bi bil Button odlična zamenjava za Brazilca Felipeja Masso. Britanec jim odgovarja, ker je miren in discipliniran voznik, ki zna tudi zmagovati.

Button se letos izteče triletna pogodba z McLarnom, s katero je zaslužil 20 milijonov evrov, sedaj pa bi se v primeru selitve v Maranello lahko ta številka skoraj podvojila. V Ferrariju bo ob koncu sezone prost sedež v drugem dirkalniku, saj Massi tako kot Buttonu poteče pogodba.

“Nisem se še o ničemer odločil. Počaščen sem, da se Ferrari zanima zame in številni dirkači bi takšno priložnost takoj zgrabili z obema rokama, a jaz sem srečen pri McLarnu in ne želim prehitro sprejeti kakšne odločitve, ki bi jo lahko kasneje obžaloval. Všeč mi je, če imam na voljo več odprtih možnosti, zato bom še malo počakal,“ je dejal Button, ki je trenutno drugi v skupnem seštevku dirkačev, po nedeljski zmagi v Montrealu pa za Sebastianom Vettlom zaostaja še vedno velikih 60 točk.