Toliko dogajanja, kot smo mu bili priča na VN Kanade, je kar težko strniti v en članek. Vseeno je Kanada ponovno upravičila svoj sloves, saj ni bilo nikomur žal, da je na tribunah ali pred malim zaslonom vztrajal več kot 4 ure. Kot je v navadi na tako kaotičnih dirkah, na koncu zmaga dirkač, kateremu tega med dirko ne bi pripisali. Za Jensona Buttona je bila VN Kanade pravi "vlak smrti" - neprestano je šlo gor in dol, na koncu pa je končal na najvišji stopnički. Trčenje z Lewisom Hamiltonom, trčenje s Fernandom Alonsom, poškodovana pnevmatika, kazenska vožnja skozi bokse, vsega skupaj pet postankov v boksih in na koncu zmaga. "To je bila ena najbolj norih dirk v moji karieri. Po prihodu v cilj kar nisem mogel verjeti. Vse sem doživljal zelo čustveno in še sam nisem verjel, da je možno na tej dirki tudi zmagati. A končno se je vsa smola med dirko na koncu obrnila v mojo korist. To je bila moja najbolj trdo prigarana zmaga," je po dirki povedal Jenson Button.

Zaradi velikih luž na stezi, ki je sicer del sprehajalnih poti v parku na otoku Notre Dame, so dirkači dirko začeli za varnostnim avtomobilom in takoj je počilo v prvem ovinku. Neučakani Lewis Hamilton se je zapletel z Markom Webbrom, komisarji pa Hamiltona, ki mu gre na zadnjih dirkah pravzaprav vse narobe, niso kaznovali. A s tem dogajanja z McLarnovim dirkačem še ni bilo konec. Le nekaj krogov kasneje se je zapletel z Jensonom Buttonom. "Jenson mi ni pustil nobenega prostora, zlezla sva proti zidu, kjer sem si poškodoval vpetje. Najprej sem mislil, da je šla le pnevmatika, a je bilo žal bolj resno," je o trčenju povedal Hamilton. Jenson Button in vodstvo dirke pa sta zadevo videla drugače. Po dirki so Buttona "oprostili" tako za trčenje s Hamiltonom kot za trčenje z Alonsom: "Lewisa nisem videl v ogledalu. Kot kaže, je bolj pospeševal z zadnje šikane. Gledal sem v ogledalo, a ga nisem videl, samo čutil sem, da sva zadela. Res mi je žal, a v takih razmerah ni lahko videti, kaj se dogaja za teboj," se je opravičeval Button. Pri trčenju z Alonsom so precej razumevanja pokazali tudi pri Ferrariju, saj je vodja Ferrarija Stefano Domenicali dejal, da je sicer Button od zadaj trčil v Alonsa, ki je skušal Angleža prehiteti po zunanji strani, a je Angležev dirkalnik zaradi mokre steze podkrmaril in trčil v Alonsa, ta pa je potem z dnom dirkalnika obtičal na visokem robniku.

Po vsega 25 krogih je neusmiljeni kanadski dež prisilil karavano formule 1, da se je ustavila za dobri dve uri. In tudi po ponovnem startu je imel voznik varnostnega avtomobila Bernd Mayländer veliko dela. Varnostni avtomobil je bil največja nočna mora Sebastiana Vettla, ki je vozil zanesljivo v težkih pogojih, a mu je varnostni avtomobil vsakič odnesel prednost, ki si jo je privozil na stezi. "Res škoda. Ni lahko biti zadovoljen z drugim mestom, če si celo dirko vodil, potem pa pol kroga pred koncem izgubiš vodstvo in s tem zmago. Napravil sem le eno napako, ki pa je bila odločilna," je povedal vidno razočarani Sebastian Vettel.

Tudi tretjeuvrščeni Mark Webber ni bil najbolj zadovoljen. Avstralca je oviralo kar nekaj tehničnih težav, od napake na sistemu za prestavljanje do nezanesljivega sistema KERS. "Res neverjetno, kako je v zadnjih krogih Jenson dobesedno letel mimo nas. Prav ničesar nismo mogli narediti, da bi ga zadržali. Na koncu mi je uspelo vsaj prehiteti Michaela Schumacherja, a v takih razmerah človek ne sme pretiravati, sicer lahko hitro ostaneš brez uvrstitve," je povedal Webber.

Če nič drugega, se je na tej dirki pokazalo, da tudi Sebastian Vettel ni nepremagljiv in da je tudi on le človek. A to bo naredilo nadaljevanje sezone le še bolj zanimivo. Naslednja dirka bo namreč na sporedu 26. junija v Valencii v Španiji.