Citroen je prevladoval na sedmi dirki sezone, na koncu pa je bil boljši in spretnejši mlajši Sebastien. Ogier je dosegel tretjo zmago v sezoni, izkušenejšega moštvenega sotekmovalca in svetovnega prvaka je potisnil na drugo mesto, na koncu je bila razlika le deset sekund. Zadnji dan relija se je na tretje mesto in zmagovalni oder prebil še najboljši Fordov dirkač Hirvonen, ki je za Loebom zaostal le tri sekunde.

"Za mano je odlična dirka. Imel sem dober ritem in lahko sem nenehno napadal," je bil zadovoljen Ogier. Z zmago v Grčiji je Citroen izenačil rekord šestih zaporednih zmag iz sezon 2005 in 2009, letos pa so dirkači francoske tovarne slavili na vseh makadamskih preizkušnjah.

Odločitev o zmagi je padla šele zadnji dan relija, ki ga zaznamujejo prašne in pogosto slabo vzdrževane makadamske ceste ter vročina. Po dveh etapah je sicer vodil Loeb, toda le dobri dve sekundi prednosti sta pomenili, da bosta Citroenova dirkača bila še oster boj za prvo mesto. Daleč pa nista bila niti Petter Solberg v zasebnem Citroenu DS3 ter Hirvonen.

Bržčas je bilo prav Ogierjevo drugo mesto boljše izhodišče za napad, saj je Loeb zadnji dan utrjeval pot, Ogier pa je nenehno napredoval. Loeb je danes sicer še enkrat prevzel vodstvo, na koncu pa je bil po 18 "brzincih" vendarle prepočasen. Za nameček pa je Ogier dobil še boj za letošnjo novost, t.i. Power stage, hitrostno preizkušnjo, ki prinaša bonus točke. V tej je bil pred Loebom za pičlih devet tisočink in si privozil dodatne tri točke v SP, Loeb pa dve.

"Boj je bil trd, res pa je, da me moti, ker sem bil le drugi, saj sem prepričan, da sem bil najboljši na reliju. Toda dvakrat sem čistil progo in to je bil prevelik minus, več se ni dalo narediti," pa je bil nekoliko slabe volje Loeb. Za njim in Hirvonenom je brez stopničk ostal Solberg, vodilni po prvem dnevu, njegov starejši brat Henning Solberg pa je s petim mestom dosegel najboljši izid sezone, a je bil daleč od boja za vrh.

V skupnem seštevku SP je kljub današnjemu porazu še vedno prvi Loeb s 146 točkami, Hirvonen jih ima 129, tretji pa je Ogier s 124. Nato sledi precejšnja "luknja", saj imata Jari-Matti Latvala in Petter Solberg na četrtem in petem mestu le 76 in 73 točk. Latvala je bil zadnji dan relija sicer najhitrejši na štirih HP, toda zaradi tehničnih težav v prvem delu relija je vse skupaj zadostovalo le za končno deveto mesto. Na sedmem je reli končal nekdanji svetovni prvak formule 1, njegov rojak Kimi Raikkönen.

Sezona se bo nadaljevala s klasično preizkušnjo na Finskem od 28. do 30. julija.