Raikkonen se je tokrat pritoževal nad slabim avtomobilom, veliko vročino v dirkalniku in pomanjkanjem pijače. Na srečo zabave željne publike si je Jeff Gluck, urednik na SBNation.com, 10 najboljših izjav zapisal in jih nato objavil na Twitterju.

Predstavljamo vam torej 10 izjav v stilu “cmeravega“ Raikkonena:

1. “Ne razumem, kako je lahko v tem avtu tako vroče! Zgorel bom!“

Kimi se je odločil, da na dirki ne bo nosil posebnih ščitnikov proti vročini na petah, ki jih na sebi med dirko nosi večina dirkačev v seriji NASCAR. Odločitev zgleda ni bila tako dobra.

2. “Rabim pijačo! Hej, dajte mi steklenico!“

Tu ni čisto jasno, ali je Kimi rekel vodo (water) ali steklenico (bottle). Vse skupaj je zabavno zato, ker je ob prihodu na postanek v boksih od mehanika dobil prazno steklenico.

3. “Zakaj se dereš v ta preklet radio?“

Po postanku v boksih je prišlo do prepira glavnega mehanika s tistim, ki je Kimiju izročil prazno steklenico. Raikkonen je hitro utišal petelina in si želel tišine.

4. “Spet mi je zmanjkalo pijače. Ta steklenica je premajhna. Mark, glej da bo naslednjič polna povsem do vrha, ker je res premajhna.“

Saga s pomanjkanjem pijače se je za ledenega Finca še kar nadaljevala.

5. “Grozno je, kako smo slabi, to je prav neverjetno.“

Z doseženim 27. mestom Finec več kot očitno ni bil zadovoljen, a vsaj po razburjenju in govoru sodeč, bi se v NASCAR-ju prav dobro znašel.

6. “A vidite, kako zelo slabi smo? S tem avtom ne morem speljati niti ovinka... in ne pozabite, rabim pijačo!“

Ko so ga vodilni na dirki prehiteli za krog, je Finec spomnil svoje kolege, kako dobro jim gre. In seveda na svojo žejo.

7. “Narediti moraš, kar pač moraš, da dosežeš hitre kroge“

Odgovor Finca na sporočilo iz boksov, da ima gume že zelo obrabljene in da se zato avto obnaša temu primerno. V bistvu nihče ne ve, kaj točno je želel Kimi povedati.

8. “Ta avto je katastrofalen … (nerazumljivo godrnjanje)!

Nič novega, lahko le ugibamo, o čem je Finec godrnjal tokrat. Mu je zmanjkalo vode?

9. “Avto je obupen, ne morem niti dobro zavijati. To je res katastrofa. Ne morem niti zaviti!“

Izjava, ki že sama pove dovolj, da ne rabi razlage.

10. “Ne govorite o drugih stvareh po radiu!“

Ko je Kimi prejel poročilo o nesreči na stezi, je zavrnil nadaljnje poslušanje o podobnih dogodkih in hitro utišal sodelavca na drugi strani radijske zveze. Najbrž so njegovi moštveni kolegi to odlično sprejeli, glede na to, da so morali neprestano poslušati o Finčevih težavah z gorečimi podplati in pomanjkanjem pijače.