Žrebanje skupin v najbolj imenitnem evropskem klubskem tekmovanju v moški in ženski konkurenci bo v torek, 28. junija, na Dunaju. EHF je 24 moških klubov razdelila v šest bobnov s po štirimi ekipami, koprski Cimos pa se je znašel v drugem. V zadnjem bobnu so zmagovalci treh kvalifikacijskih turnirjev, ki bodo na sporedu na začetku letošnjega septembra.

Skupinski del lige prvakov se bo začel med 28. septembrom in 2. oktobrom, končal pa z desetim krogom med 22. in 26. februarjem prihodnje leto. Prve tekme osmine finala bodo na sporedu med 14. in 18. marcem, povratne od 21. do 25. marca, četrtfinalne pa v terminih med 14. in 18. aprilom in med 21. in 25. aprilom. Zaključni turnir lige prvakov bo 26. in 27. maja 2012.

Za zdaj že tradicionalni turnir povabljencev, katerega zmagovalec se uvrsti med evropsko elito, se je prijavilo pet klubov: Valladolid (Španija), Rhein-Neckar Löwen (Nemčija), Skjern (Danska), Dunkerque (Francija) in Kielce (Poljska). EHF bo konec tedna izbrala četverico, ki bo imela pravico nastopa na turnirju povabljencev, kasneje pa bo izbrala tudi njegovega gostitelja.

- boben 1: Barcelona (Španija), Hamburg (Nemčija), Čehovski medvedi (Rusija), Montpellier (Francija);

- boben 2: Veszprem (Madžarska), Zagreb (Hrvaška), Koebenhavn (Danska) in Cimos Koper (Slovenija);

- boben 3: Ciudad Real (Španija), Kiel (Nemčija), Constanta (Romunija) in Kadetten Schaffhausen (Švica);

- boben 4: St. Peterburg (Rusija), Chambery (Francija), Ademar Leon (Španija), Füchse Berlin (Nemčija)

- boben 5: Pick Szeged (Madžarska), Bjerringbro-Silkeborg (Danska), Bosna (BiH) in zmagovalec kvalifikacij 1;

- boben 6: zmagovalec kvalifikacij 2, zmagovalec kvalifikacij 3, zmagovalec kvalifikacij 4, zmagovalec turnirja povabljencev.