Točno opoldne se bo začelo žrebanje skupin za Euro, ki ga bo od 15. do 29. januarja 2012 gostila Srbija. Poleg Srbov (organizatorji) in Francozov (evropski prvaki) si je nastop med šestnajsterico skozi kvalifikacije priigralo še 14 reprezentanc. Med njimi je tudi Slovenija, ki je po merilih EHF (upoštevali so se dosežki na lanskem EP v Avstriji in v nedeljo končanih kvalifikacijah) pred žrebanjem pristala v četrtem (zadnjem) bobnu z Rusijo, Makedonijo in Slovaško. Z omenjenimi tremi reprezentancami se Slovenija ne bo mogla pomeriti v skupinskem delu, bo pa iz vsakega izmed treh preostalih bobnov dobila po enega nasprotnika: v prvem so Francija, Hrvaška, Nemčija in Poljska, v drugem Danska, Norveška, Madžarska in Švedska, v tretjem pa Srbija, Islandija, Španija in Češka.

"Ker na razplet žrebanja ne morem vplivati, se ne obremenjujem s tem, koga nam bo namenil. A v vsakem primeru bi se rad iz prvih dveh bobnov izognil Franciji in Danski," pravi kapetan Uroš Zorman, ki bo vlekel kroglice z imeni reprezentanc, žrebanje pa si bosta v živo ogledala tudi selektor Boris Denič in vodja izbrane vrste Uroš Mohorič. Ples kroglic bo zaradi pravil EHF delno dirigiran, saj je že jasno, da bo Srbija nastopila v skupini v Beogradu, Makedonci v Nišu, Madžari v Novem Sadu, Hrvati pa v Vršcu.

Po kvalifikacijah je Denič dal prosto izkušenim nosilcem igre (Škof, Natek, Špiler, Zorman, Gajič, Brumen, Dobelšek), med potnike za Srbijo pa je uvrstil nekatere "rezerviste". V Beograd je včeraj popoldan dopotovalo 17 igralcev, med katerimi poleg rahlo poškodovanega Nenada Bilbije seveda ni bilo tudi Mateja Gabra, katerega glava je imela v nedeljo v Stožicah bližnje srečanje s kolenom Ukrajinca Biegala. Po lažjem pretresu možganov (za trenutek je izgubil tudi zavest) so ga v bolnišnici čez noč zadržali na opazovanju in nato z opornico za vrat izpustili domov, danes pa ga čaka še en kontrolni zdravniški pregled. Na turnirju za pokal Srbije se bodo oslabljeni Slovenci danes ob 18. uri v Beogradu pomerili z domačo reprezentanco B, nato pa na dveh tekmah v Novem Sadu še s Srbijo A (jutri ob 20. uri) in Norveško (v petek ob 18.30).