Dež je skrojil šesto dirko sezone in tudi skupni seštevek SP. Stoner je v zadnjem času vse boljši, dosegel je tretjo zmago zapored in skupno četrto v sezoni, obenem pa izkoristil ničlo branilca naslova Jorgeja Lorenza in ga zamenjal na vrhu skupnega seštevka. Avstralec ima zdaj 116 točk, Španec je ostal pri 98, tretji je zdaj Dovizioso s 83.

Lorenzo je sicer najbolje začel dirko in povedel. Za njim sta se pognala Dovizioso in Stoner, njima pa je tesno sledil Marco Simoncelli. Toda napaka Lorenza je omogočila, da sta ga Hondina tovarniška dirkača prehitela že v prvem krogu, nekaj ovinkov zatem pa je mimo njega zapeljal še Simoncelli. V ospredju sta se po nekaj zavojih boja Hondina dirkača razporedila na prvih dveh mestih, Stoner, ki je bil najhitrejši v kvalifikacijah, pa se je spet prebil na vrh.

V vse slabših vremenskih razmerah je na mokri stezi Lorenzo naredil napako v osmem krogu, ko je bilo dirke zanj konec. Na tretje mesto se je tako prebil Simoncelli, ki pa tudi ni zdržal do konca dirke. Med poskusom prehitevanja Doviziosa je naredil napako in med zaviranjem zdrsnil po tleh.

Medtem ko sta na prvih dveh mestih Hondina dirkača brez večjih pretresov pripeljala do cilja, pa je s tretjim mestom presenetil Colin Edwards. Američan si je pred tednom dni v Barceloni pri padcu zlomil ključnico, toda ta poškodba ga ni ovirala; izkoristil je tudi napake manj zbranih tekmecev in se prvič v sezoni prebil na zmagovalni oder. Brez tega pa je ostal nekdanji svetovni prvak Valentino Rossi, ki je bil v kvalifikacijah šele 13., danes pa ni mogel višje od šestega mesta. Pred njim sta bila še Američan Nicky Hayden in Španec Alvaro Bautista.

"Razmere so bile težke, ritem pa hud. Ko sem vozil na drugem mestu, sem zaradi velike količine vode komaj videl na progo. Ko sem se prebil v vodstvo, je bilo precej lažje, a do konca dirke sem skrbel predvsem za to, da ne bi padel," je dejal Stoner.

V razredu moto2 je vodilni v SP Stefan Bradl dosegel novo zmago. Z njim se je na začetku enakovredno boril le domačin Scott Redding, na koncu pa je bila razlika sedem sekund. Tretji je bil Michele Pirro.

Jonas Folger pa je v najšibkejšem razredu dosegel prvo zmago v karieri. Najbližje je bil Johann Zarco, tretji pa je bil na koncu Hector Faubel.

Sezona se bo nadaljevala 25. junija v Assnu, kjer je dirka po tradiciji že v soboto.