Izkazala se je tudi Marina Tomič (Kladivar), ki je bila druga za Rusinjo Nino Argunovo (13,15) na 100 metrov z ovirami (12,26), vendar ob nekoliko premočni pomoči vetra (+2,2 m/s). V skoku s palico je bil najboljši Andrej Poljanec (Krka, 5,25 metra), Robert Renner (Kladivar) pa je na drugem mestu s 5,15 metra postavil mladinski slovenski rekord. Madžar Lajos Kurthy je v suvanju krogle za zmago presegel 20 metrov (20,20), brez najmočnejše slovenske konkurence pa je bil na 100 metrov prvi Ganec Aziz Zakari (10,33).

"V Celju so pogoji za mete zelo dobri. Izkoristil sem jih. Krog za izmet je zelo hiter in zato je izvajanje rotacije lažji. Ker sem še počasen v nogah zaradi priprav v tem delu sezone, je hiter krog zelo dobrodošel. Vse gre po načrtih in to je najpomembneje," je povedal Primož Kozmus, ki konec tedna Celju zelo verjetno ne bo tekmoval na finalu atletskega pokala, ker se bo skušal kar najbolje pripraviti za reprezentančno EP v Izmirju.

Brez konkurence pa je bila Ratejeva. "Letos imam težave, ker na koncu zaleta popuščam z levo nogo. Zato rezultati nihajo. Če zadenem met, potem dosežem odličen rezultat. Sedaj me čaka nekaj dela, da to popravim do svetovnega prvenstva," je dejala Martina Ratej. Od 25. maja, v dobrih dveh tednih, je nastopila na petih tekmah in je pri tem opravila 30.000 kilometrov. "Utrujena sem, tudi zaradi časovne razlike po poletu iz ZDA in mitinga v Eugeneju," je po najbolj napornem delu sezone dodala slovenska rekorderka, ki bo konec tedna ponovno tekmovala v knežjem mestu.

Rodičeva ima že normo za SP, tokrat pa je prvič v poletni sezoni presegla 14 metrov. "Zadovoljna sem. Ker sem imela težave z zaletom, sva se s trenerjem Srdjanom Djordjevičem dogovorila, da ga bova poskušala skrajšati. Pri tem mi je pomagal v Celju, ker ne bo mogel z mano v tujino. Uspelo nama je vse narediti po načrtu, zato z zadovoljstvom upiram oči v naslednje tekme," je bila zadovoljna Snežana Rodič, ki bo že v petek nastopila v Torinu.