Privrženci katalonskega športnega velikana Barcelone so v teh dneh zares lahko ponosni na svoje vrhunske športnike. V soboto zvečer so nogometaši Barcelone - po zmagi nad angleškim Manchester Unitedom s 3:1 - na slovitem londonskem stadionu Wembley četrtič zmagali v ligi prvakov, le dan kasneje pa so za novo veselje poskrbeli njihovi rokometni kolegi, ki so na zaključnem turnirju v Kölnu v finalni tekmi premagali Ciudad Real s 27:24 (14:10).

Barcelona je sedmič zmagala v tem elitnem klubskem tekmovanju na stari celini, najboljša je bila tudi v letih 1996, 1997, 1998, 1999, 2000 in 2005. Za zmago je prejela ček v višini 250.000 evrov.

Varovanci trenerja Xavija Pascuala so zelo zrelo odigrali končne dvoboje v evropski ligi prvakov. V osmini finala so izločili madžarski Veszprem, v četrtfinalu lanskega zmagovalca in njihovega rablja na lanski finalni tekmi - nemški Kiel, v sobotnem polfinalu pa še enega nemškega predstavnika - Rhein-Neckar Löwen.

V današnjem finalnem obračunu so si Katalonci prvo otipljivo prednost priigrali v sami končnici prvega polčasa. V 22. minuti je bilo 10:10, nato pa so naredili delni izid 4:0 in na odmor odšli s prednostjo štirih golov (14:10). V drugi polovici tekme so imeli škarje in platno v svojih rokah, z golom Alberta Rocasa so v 44. minuti povedli z 22:15. Deset minut kasneje so ravno tako imeli lepo prednost šestih golov (26:20) in zmagovalec je bil odločen.

V katalonski ekipi je vratar Danijel Šarić zbral kar 21 obramb, najbolj učinkovit igralec dvoboja pa je bil Danes Jesper Brian Noddesbo z osmimi goli. Sergej Rutenka, nekdanji slovenski reprezentant in igralec Celja Pivovarne Laško, je dosegel tri gole. Pri Ciudad Realu sta bila strelsko najbolj učinkovita Poljak Mariusz Jurkiewicz in Makedonec Kiril Lazarov. Oba sta dosegla po pet golov, vratar Jose Hombrados pa je obranil 16 strelov.