Hopkins je kar 18 let starejši od Pascala, borca, s katerim se je prvič pomeril pred petimi meseci in z njim boksal neodločeno. Pascal je v Bell Centru v Montrealu naslov prvaka uspešno ubranil štirikrat, v peto pa je moral priznati premoč 46-letnemu veteranu, ki se je zmage veselil po točkah.

Hopkins, ki je v karieri zabeležil kar 52 zmag, v zadnjih treh desetletjih pa bil poražen le petkrat, je tako postal najstarejši svetovni prvak v zgodovini tega borilnega športa. Rekord si je pred njim lastil njegov rojak George Foreman, ki je leta 1994 premagal Michaela Moorerja in osvojil naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji po verziji WBA . Foreman je takrat štel za boksarja častitljivih 45 let.

(Foto: AP)

"Danes zvečer se nisem počutil kot 46-letnik, temveč kot da sem deset let mlajši. Moram si priznati, da sem zares velik borec, in da je bil dvoboj za prav vse zelo razburljiv,“ je po končani borbi dejal novi svetovni prvak, pohvale na njegov račun pa je izrekel tudi poraženi Pascal.

"Bernard se je boril neverjetno dobro. Je velik šampion, ki se zelo dobro brani in pozna malo morje trikov. Oba dvoboja proti njemu sta mi zelo pomagala, saj sta moj način boksanja dvignila na višjo raven. Od njega sem se naučil zelo veliko,“ je povedal 28-letnik in športno priznal poraz.