"Dolga leta sem razmišljal, kaj moram narediti, da bom prišel v druščino teh imen. Zdaj so sami začeli povpraševati po meni in vedo, da obstajam. S tem je moje nadaljnje delo dobilo smisel," je ponosen Dejan Zavec, ki je s pripravami začel pred dvema mesecema.

Med potencialnimi izzivalci je najvišje postavljen Bailey, a največ želje po borbi z Zavcem so pokazali v taboru Bertoja. Ta je v nedeljo izgubil šampionski pas po verziji WBC, zdaj pa kot najlažje dosegljivega vidi tistega v Zavčevi lasti.

Zadnjo besedo pri potrditvi boja ima vedno IBF. Če ne prej, bo Dejanov tekmec znan konec maja, ko ima Mednarodna boksarska zveza (IBF) kongres v Las Vegasu. "Kljub številnim namigovanjem ni še nič povsem jasno. Pri boksu je lahko en dan nekaj, naslednji dan pa pride čisto druga situacija. A če bi lahko sam izbral tekmeca, bi bil to Berto," pravi Zavec, ki bo tehnični del priprav ponovno opravil v Magdeburgu pod nadzorom trenerja Dirka Dzemskija, zaključno fazo pa na kraju dvoboja onkraj Atlantika.