"Smo zelo blizu končnemu dogovoru, pogodbe še nisem podpisal, sem pa tik pred tem in lahko z veliko gotovostjo povem, da bom v prihodnji sezoni vodil francosko A-ekipo. Francozi si želijo z mano skleniti pogodbo za daljše obdobje, do vsaj zimskih olimpijskih iger v Sočiju, tudi sam sem zainteresiran za to, vendar bomo še videli, moramo še priti skupaj," je dejal Zupan, ki vidi velik izziv v vodenju francoske ekipe.

"Francoska skakalna reprezentanca se s slovensko sicer ne more primerjati, v njej je manj tekmovalcev, ne glede na to pa bi mi vodenje takšne ekipe predstavljalo izziv, saj si želijo nekaj narediti ter obstaja motivacija. Bomo pa videli, kakšen je na splošno širši potencial. Nedvomno imajo nekaj dobrih fantov, se pa težko lahko nadejamo nekaj velikega, kot bi se ta trenutek z našimi, v nekaj letih ..., zakaj pa ne," je prepričan 44-letni Zupan, ki je slovenskim orlom na zadnjem svetovnem prvenstvu v Oslu pomagal k osvojitvi ekipnega brona.

Kljub temu, da je Zupan zatrdil, da pogodbe še ni podpisal, pa je francoska smučarska zveza že objavila, da bo glavni trener francoskih smučarskih skakalcev v novi sezoni Slovenec Zupan, ki ga je že označila za naslednika Juliena Eybert-Guillona. Francoz se je od francoske ekipe poslovil po enem letu zaradi neuresničenih načrtov. Pod Zupanovim okriljem bodo trenirali Emmanuel Chedal, Vincent Descombes Sevoie, Alexander Mabboux, Nicolas Mayer in David Viry. Zupanov pomočnik bo Frederic Zoz.

"Francozi so me sami poklicali, že takoj po Planici, vendar pa smo se začeli podrobneje pogovarjati šele prejšnji teden, saj sem sam želel, da se počaka, dokler se zadeve ne izkristalizirajo v mojem odnosu do slovenske zveze," je povedal Zupan, ki je razočaran nad vodstvom slovenske smučarske zveze.

"Možnosti so bile za nadaljevanje dela v Sloveniji, niso bili pogoji takšni, da bi bili nemogoči, sploh ne. Šlo je samo za neko normalno delo. Ampak v bistvu se z našim predsednikom nisem uspel v poldrugem mesecu po Planici dogovoriti za sestanek, da bi lahko sploh o temu govorili. Sedel sem dvakrat s predsednikom odbora za skoke Ljubom Jasničem in direktorjem zveze Matijo Vojskom. Vendar pa nobeden od njiju ni želel nase prevzeti odgovornosti in so si me bolj kot ne podajali, premaknilo pa se ni nič. Toliko časa se je vse vleklo, da je bilo 'nefer' do fantov in do mene, ker sem si moral poiskati službo drugje. Mesec in pol je šlo v prazno. Sem bil malce razočaran nad vodstvom, da si ni vzelo malo časa oziroma so z drugimi besedami - z dejanji - povedali, da jim je bilo vseeno," se Zupan spominja časa po koncu sezone.