Vodilna ekipa v elitni domači rokometni ligi je že prispela na prizorišče prve finalne tekme, kar zgovorno priča o nameri, da osvoji prvo mednarodno lovoriko v zgodovini kluba. Cimos se je na mednarodni sceni doslej najvišje prebil pred tremi leti, ko se je uvrstil v polfinale pokala EHF, finalni nastop pa jim je onemogočil danski FCK iz Koebenhavna.

Radojkovičevi izbranci so pred odhodom na Pirenejski polotok prejeli manjšo zaušnico, saj so v generalki klonili v Škofji Loki in si dva kroga pred koncem državnega prvenstva malce "zagrenili življenje". Koprčani imajo še vedno dve točki prednosti pred drugouvrščenimi Velenjčani, ki jih drevi čaka obračun s Celjani, v zadnjih dveh krogih pa bodo na domačem parketu gostili branilce naslova iz Celja, v zadnjem pa se v gosteh pomerili z Velenjčani.

A Koprčani bodo v naslednjih dveh dneh razmišljali zgolj o tekmecih iz Lizbone, čeravno zdravstveno stanje ni optimistično. Pod vprašajem so nastopi vratarja Darka Stanića, krožnega napadalca Bojana Skoka in zunanjega igralca Vladimirja Ostojića.

"Mi ne bežimo od vloge favorita, saj smo finale pokala challenge napovedali že lani avgusta na predstavitvi ekipe. Mi si zelo želimo osvojiti prvo evropsko lovoriko za klub in drugo za Slovenijo. Tudi tega pokala ni enostavno osvojiti, čeprav mnogi o njem govorijo kot o 'nebodigatreba' tekmovanju. O Benfici ne vemo veliko, saj nismo imeli časa analizirati njihove igre. To bomo naredili v petek in soboto. Osnovni cilj je, da se dobro spočijemo, umirimo in se čim bolje pripravimo na nasprotnika, ki melje nasprotnike predvsem na domačem igrišču. Na gostovanjih so veliko bolj krotki. Zato je naš cilj priigrati aktiven rezultat, ki nam omogoča, da pred polno Bonifiko prihodnji teden osvojimo drugi letošnji naslov. Zelo verjetno bo Skoko igral, prav tako je zelo verjetno, da Stanić zaradi neugodne poškodbe mišice ne bo branil," je dejal prvi mož stroke Radojkovič, ki si je pred kratkim prislužil naziv Primorska osebnost meseca aprila.

"Pri nas se je v sredo proti Loki poznala utrujenost, saj smo bili v igri do 45. minute, potem pa nam je zmanjkalo energije. Vso sezono igramo v visokem tempu, navajeni smo menjav. Zato sem vesel, da se v nedeljo bržkone vrača Skoko, ki igra na mojem mestu, in Osmanič, ki je bil v zadnjem času v zelo dobri formi. V Lizboni bomo igrali na zmago in pričakujem pozitiven rezultat. Kaj to pomeni? Rezultat, ki nam bo omogočil dokaj mirno povratno tekmo na domačem igrišču," je dejal krožni napadalec Matjaž Mlakar.

Pravico na nedeljskem dvoboju bosta delila Estonca Urmo Sitsi in Toomas Heinla, delegat pa bo Grk George Bebetsos.