A za to bodo morali Velenjčani na derbiju osmega kroga v Rdeči dvorani (danes ob 19.30) premagati Celje Pivovarno Laško, pri čemer pa obe moštvi nujno potrebujeta točki: moštvo trenerja Branka Tamšeta za enakovreden boj s Primorci za prvaka (za Cimosom zaostaja za dve točki), izbranci trenerja Mira Požuna pa v boju za tretje mesto, v katerem imajo (s tekmo manj) točko zaostanka za Loko.

"Jasno nam je, da si do konca sezone ne smemo privoščiti nobenega spodrsljaja. Če bomo ponovili predstavo iz Trebnjega, se lahko nadejamo novim uspehom," pravi Gorenjev vratar Matevž Skok, ki bo v naslednji sezoni oblekel prav dres današnjega nasprotnika. Skok je na zadnji tekmi proti Trimu v Trebnjem zbral kar 19 obramb in je bil najzaslužnejši za zmago z 32:25, s katero so Velenjčani prekinili niz dveh zaporednih neuspehov (poraz proti Cimosu in domači remi z Loko).

Skok in soigralci, ki v letošnji sezoni v dvobojih s pivovarji vodijo z 2:1 v zmagah, ne bodo mogli računati na pomoč poškodovanih Roka Šimiča in Dina Bajrama (operacija dlančne kosti), poleg tega pa se še nekaj igralcev ukvarja s poškodbami. A tudi Celjani ne bodo popolni: Edvard Kokšarov se očitno pripravlja le še na poslovilno tekmo v dresu pivovarjev (v zadnjem krogu končnice 27. maja proti Trimu v Zlatorogu), Španec Carlos Prieto pa nima pravice nastopa zaradi neposrednega rdečega kartona, ki ga je dobil v 58. minuti tekme proti Loki v prejšnjem krogu. In glede na današnji datum se postavlja vprašanje, za koga bo v Velenju petek trinajstega - (ne)srečen.