Slovenska šampionka, ki je v minuli sezoni postala svetovna prvakinja v veleslalomu in svetovna podprvakinja v superkombinaciji, svetovni pokal pa je končala na tretjem mestu v skupnem seštevku, je nezadovoljstvo nad odnosom vodilnih mož smučarske zveze opisala na svojem blogu. Odmevni zapis je naslovila z vprašanjem o tem, kakšna bo njena smučarska prihodnost.

"Žal to ni odvisno od mene same. Bom rekla, da jo prepuščam v roke glavnih mož, ki vodijo smučarsko zvezo. Kar se tiče smučanja, tehnike in organizacije Teama to aMaze, nimam nobenih skrbi. Še vedno smo tukaj in čakamo na njihove odločitve. Me pa resno skrbi, da po nadvse uspešni sezoni in po dveh letih trnove poti, ko smo ustanovili ekipo, si sami organizirali svoj obstoj, vidim v odnosu SZS do nas oz. mene veliko nerešljivih težav," je zapisala Tina Maze, ki skupaj s spremljevalcem Andreo Massijem tvori jedro majhne ekipe.

Črnjanka, ki slovensko športno javnost navdušuje z vrhunskimi dosežki, opozarja, da si "športnik in trener na takšni ravni ne zaslužita predvsem čakanja in razreševanja problemov tja do junija". Zaradi tega se namreč "ne zmoremo mirno organizirati in konstruktivno zagnati programa".

"Vse skupaj je bilo tekom sezone zelo 'napumpano', češ, v kako dobrih odnosih smo s predsednikom in da ga lahko pokličem tudi ob polnoči. A kaj, ko vse skupaj ni tako. Veliko ljudi si je predstavljalo, da dobim praktično vse, kar želim. Če ne drugega, imam sama dovolj morale, da ob polnoči ne bi klicala in reševala stvari. Aja, mogoče je bil pa takrat ravno v ZDA in je bil časovni zamik. Na to pa nisem pomislila," je Mazejeva sklenila svoj zapis na blogu.

Lovše je na današnji novinarski konferenci izrazil pričakovanje, da bo s slovensko šampionko dosegel dogovor, ki ji bo omogočal tekmovanje v naslednji sezoni. Težave se kažejo pri vprašanju osebnih pokroviteljev. Mazejeva je postala že prepoznavni znak čokolade Milka, pri smučarski zvezi pa si želijo, da bi od tega pokroviteljstva imela kaj tudi domača zveza in slovenski podmladek. Lovše se zavzema za izenačitev politike trženja na čeladah med nordijskimi in alpskimi disciplinami, ko bi zveza sama začela tržiti oglasni prostor na čeladah smučarjev.