Luka Koper - Olimpija (2:1): Olimpija je doživela prvi poraz v spomladanskem delu, potem ko je bila nepremagana kar 15 tekem. Na Bonifiki, kjer Olimpija ni zmagala že 24 let, jo je v derbiju za tretje mesto zasluženo premagal Koper in naskok pred Ljubljančani povečal na štiri točke. Olimpija je tekmo začela podjetneje, v 19. minuti pa je lepo kombinacijo petih ljubljanskih igralcev z golom zaključil Adnan Bešič. Nato je na sceno stopil Damir Hadžič, ki je ob selitvi v napad kaznoval neodločnost ljubljanske obrambe v drugi minuti sodniškega podaljška in v 58. minuti, kar sta bila sploh njegova prva gola v letošnji sezoni. Po prejetem golu si Olimpija si nato v dobre pol ure do konca tekme ni priigrala niti ene priložnosti. "Ker smo prekinili serijo Olimpije, so občutki izredni. Fantje so dali vse od sebe, čeprav so jim v zadnje četrt ure začele pohajati moči. Naša zmaga je zaslužena, čeprav je je Olimpija imela žogo več v nogah. Uveljavili smo premoč v višini," je povedal trener Kopra Nedžad Okčič, kateremu je bilo precej lažje, ker je med odmorom v ljubljanski slačilnici zaradi poškodbe ostal Škerjanc, pri Omladiču pa je očitno, da zaradi poškodbe ni v ritmu tekem. "Naleteli smo na neugodnega tekmeca s tradicijo. Glede na to, kako smo igrali, se ni moglo končati drugače, kot se je, saj nismo naredili nič takega, da bi si zaslužili točko. Že v prvem polčasu smo pokazali premalo naših odlik z igro kratkih podaj, predvsem pa je bil Koper bolj odločen. Igralci očitno niso razumeli, da smo uspešni le, če gremo v vsak dvoboj stoodstotno odločno. V drugem polčasu ni bilo od igre nič, saj je Koper igral na dolge žoge, mi pa nismo poskušali s kombinatoriko in prodori preko bokov," je bil realen trener Olimpije Dušan Kosič.

Triglav Gorenjska - Nafta Lendava 4:0: Derbi začelja so dobili Kranjčani, ki pa jih tako kot današnjega tekmeca Nafto in Primorje čaka bržčas nemogoča bitka v boju za licenco za prihodnjo tekmovalno sezono. Triglav je obračun odločil že v prvem delu, ko je trikrat zadel v polno, Lendavčani pa so bili v tem delu povsem nenevarni, le za odtenek bolje pa je bilo v drugem polčasu.

Primorje - Hit Gorica 2:3: Severnoprimorski derbi je postregel s kopico zadetkov, med njimi so bili tudi zelo lepi, a točke na tej tekmi niso bile odločilnega pomena za nikogar. Gorica po eni strani praktično nima več možnosti za evropska tekmovanja, po drugi pa je v varnem zavetju sredine lestvice. Zadnje Primorje pa ima kljub porazu še teoretične možnosti za osvojitev osmega mesta, a kaj, ko bo skoraj zagotovo izgubilo boj za licenco v prihodnji tekmovalni sezoni.

Domžale - Rudar Velenje (2:0): Na rutiniran način so Domžale že v prvem polčasu strle Velenjčane, ki se lahko zahvalijo sreči, da v svojo mrežo. niso dobili še več žog.

Vrstni red po 33. krogu: Maribor 68, Domžale 64, Luka Koper 56, Olimpija 52, Hit Gorica 44, Rudar 41, CM Celje 36, Nafta 33, Triglav 32, Primorje 26. Pari prihodnjega kroga, sobota ob 18. uri: Rudar - Triglav, ob 18.30: Nafta - Celje, Maribor - Luka Koper, ob 20. uri: Olimpija - Primorje, ob 20.15: Hit Gorica - Domžale.