Dirka po Italiji bo za španskega kolesarja prva večja večetapna dirka v letošnji sezoni, letos pa ima že dve zmagi. Slavil je na dirki po Kataloniji in Murcii. "Na začetku sezone smo se z moštvom pogovarjali in se odločili, da se osredotočimo na to dirko. To bo najtežja dirka, na kateri sem kdaj nastopil. Moj cilj je, da imam zadnji dan roza majico ali pa da imam vsaj možnost jo osvojiti na zadnji etapi," je pred začetkom letošnjega Gira povedal Contador.

Contador je bil po lanskem Tour de France pozitiven na dopinškem testu, v svoj zagovor pa je dejal, da je nedovoljeno sredstvo klenbuterol v telo vnesel nenamenoma, z uživanjem onesnažene govedine. Španska kolesarska zveza je svojega zvezdnika oprostila, Mednarodna kolesarska zveza (Uci) in Mednarodna protidopinška agencija (Wada) pa sta se pritožili na Mednarodno športno arbitražno sodišče (Cas), ki naj bi v primeru Contador odločilo pred pričetkom letošnje dirke po Franciji.

"Raje ne razmišljam o tem in se osredotočam na šport. Zaslišanje na Casu je zaenkrat še prihodnost. Popolnoma zaupam ljudem, ki delajo zame, in prepričan sem, da bomo tudi na sodišču dosegli uspeh," je o dopinškem primeru spregovoril španski kolesar.

Contador je v Italiji slavil leta 2008, za svojega največjega tekmeca pa je izpostavil Italijana Vincenza Nibalija, zmagovalca lanske Vuelte: "Naredil je velik korak naprej. Dobro je kolesaril že leta 2009, lani so ga na Giro povabili kot zadnjega kolesarja, na koncu pa je končal tretji. Na Vuelti je zmagal in dokazal, da je dozorel. Zame je on favorit." Giro se začne v soboto z ekipno vožnjo na čas, nato sledi 19 etap, zaključi pa se s kronometrom v Milanu 29. maja.