Med nesrečami, ki so zavarovalnicam povzročile velike zahtevke s strani strank, gre izpostaviti marčna potres in cunami na Japonskem, februarski potres na Novi Zelandiji in poplave v Avstraliji. Švicarska pozavarovalnica Swiss Re je v letošnjem prvem četrtletju že drugo četrtletje zapored zabeležila čisto izgubo. Ta je znašala 665 milijonov dolarjev, medtem ko je v enakem obdobju lani Swiss Re imel 158 milijonov evrov dobička.

Izguba je sicer manjša, kot so jo napovedovali analitiki, ki jih je anketirala agencija AWP. Ti so namreč napovedovali izgubo v višini milijardo dolarjev. V pozavarovalnici pravijo, da bo leto 2011 zaradi velikega števila naravnih katastrof verjetno leto, ko bodo zahtevki z naslova naravnih nesreč dosegli eno največjih vrednosti v zgodovini.

Nemški zavarovalniški velikan Allianz je zabeležil 44-odstotno zmanjšanje čistega dobička na 900 milijonov evrov oziroma 1,3 milijarde dolarjev. Švicarski Zurich Financial Services pa je v prvem četrtletju ustvaril 637 milijonov evrov čistega dobička, kar pomeni 32-odstotno zmanjšanje.