Delničarji Zavarovalnice Triglav so 18. aprila 2008 soglašali s predlogom Kapitalske družbe in Slovenske odškodninske družbe, da se upravo pooblasti za povečanje osnovnega kapitala v petih letih za do največ 15 odstotkov osnovnega kapitala. A kot je agencija pred dvema tednoma zapisala v zahtevi za sklic skupščine, so se "v zadnjih treh letih razmere na trgu precej spremenile, zato je potrebno z največjo mero skrbnosti presoditi vsa ravnanja družbe v smeri povečanja osnovnega kapitala".

Nadzorni svet in uprava Zavarovalnice Triglav sta presojala, ali je v tem trenutku gospodarno, da se aktivnosti za izvedbo dokapitalizacije v okviru odobrenega kapitala zaustavijo, je po današnji seji sporočil predsednik nadzornega sveta Zavarovalnice Triglav Borut Jamnik. Ob tem je dodal, da "se nadzorni svet in uprava ne glede na podano zahtevo in izraženo pričakovanje agencije, dokler je v veljavi statutarno pooblastilo za povečanje kapitala, še vedno lahko odločita, da nadaljujeta z začetimi postopki in aktivnostmi za izvedbo dokapitalizacije v okviru odobrenega kapitala, če je to v korist družbe".

Nadzorniki Zavarovalnice Triglav so sicer že konec letošnjega marca soglašali z začetkom vseh potrebnih aktivnosti za izvedbo dokapitalizacije, katere cilji so notranja in zunanja rast skupine Triglav, izpolnjevanje direktive Solventnost II ter zagotavljanje ciljne bonitetne ocene. Na omenjeni seji je bil sprejet tudi sklep, da bo nadzorni svet odločal za dokapitalizacijo v skladu z določbo statuta o odobrenem kapitalu, ko bo uprava pripravila vse potrebne dokumente za izvedbo dokapitalizacije.

V zavarovalnici so zato začeli z vsemi potrebnimi aktivnostmi za pripravo na izvedbo dokapitalizacije v okviru odobrenega kapitala, ki jih je v skladu z uveljavljeno prakso na razvitih kapitalskih trgih treba izvesti pred javno prodajo delnic. Te aktivnosti vključujejo izbor globalnega koordinatorja za upravljanje, pripravo izbora mednarodne in lokalne odvetniške pisarne, dogovore z revizorjem in aktuarji ter organizacijo dela na vseh potrebnih ravneh strokovnih služb.

Sprejeti skupščinski sklep o odobrenem kapitalu iz leta 2008 obstoječim delničarjem zagotavlja prednostno pravico. Tudi če Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje ter Slovenska odškodninska družba pri dokapitalizaciji ne bosta sodelovala, se lastniški delež države po predvideni dokapitalizaciji ne bi znižal pod 54 odstotkov, zagotavljajo v največji slovenski zavarovalnici. Nadzorni svet Zavarovalnice Triglav bo nadaljeval obravnavo dokapitalizacije iz odobrenega kapitala na prihodnji seji, ki bo predvidoma konec maja.