Slovenija se je odlično upirala Slovaški, presenečenje pa niti ni bilo tako daleč.

Vsekakor moramo biti zadovoljni s prikazanim. No, poraza ne moreš biti nikdar vesel, a pristop, želja in borba so bili resnično na visoki ravni. Bolj ko se je tekma bližala koncu, bolj smo bili nevarni, Slovaki pa so pokazali kvalitete in izkušnje iz NHL in KHL. A tudi mi smo imeli kar nekaj priložnosti, zato bi lahko kakšno od teh izkoristili. Vsekakor pa poraz proti Slovakom ne pomeni nič tragičnega.

Po vodstvu z 1:0 ste imeli Slovake v šahu. Vas je presekala štiriminutna kazen Žige Jegliča?

V drugi tretjini smo bili proti koncu sploh na velikih preizkušnjah. Slovaki so precej pritisnili proti našemu golu, zato smo imeli nekaj sreče. Zdaj smo uvideli, da lahko predvsem z zbrano obrambo in učinkovitostjo v napadu igramo tudi proti vrhunskim repre zentancam.

Vas je visok ritem utrudil bolj kot običajno?

Res je bila tekma z visokim ritmom. Tudi dvorana je zelo vroča, zato smo fantje zelo utrujeni, a imamo soboto rezervirano za počitek in pripravo na nedeljsko tekmo z Rusijo.

Ste si popoldne ogledali dvoboj Nemcev in Rusov?

Sem, skupaj s soigralci.

Vas je presenetil izid?

Zagotovo. Rusi na začetku vedno igra jo bolj estetski hokej, Nemci pa so bili zelo disciplinirani in so izkoristili ne kaj ruskih napak.

Bodo Rusi zaradi spodrsljaja zdaj še bolj razjarjeni proti risom?

To lahko pričakujemo. Morda nas bo do zdaj malo manj podcenjevali, kot če bi z njimi igrali že v prvem krogu. Vendar ne glede na vse moramo mis liti na svojo igro. Če bomo ponovili predstavo proti Slovaški, si ne bomo mogli ničesar očitati.