Predsednik Olimpije Mitja Mejač je samozavestno razložil, da je bilo v roku enega leta v pisarni storjenega več kot na ledu, saj stari grehi kopnijo, da pa igralcem zameri klavrn pristop v finalu z Jeseničani. In pričakovanja za prihodnost? "V roku treh let bomo postali eden bolj urejenih športnih kolektivov v državi, v prihodnji sezoni pa pričakujem odličen hokej, polne tribune, končnico v EBEL, v finalu domače lige pa podobno raven hokeja, kot sta ga še pred tedni v Avstriji kazala Salzburg in KAC," je izjavil Mitja Mejač.

Predsednik je izpostavil še podaljšanje pogodbe z generalnim pokroviteljem Zavarovalnico Tilia (njen predsednik uprave Andrej Kavšek je v zahvalo za sodelovanje prejel Olimpijin dres s svojim priimkom na hrbtni strani), direktor Matjaž Sekelj pa je obelodanil težko pričakovano odločitev o usodi trenerja Hannuja Järvenpääja. Finec po gladkem porazu v državnem prvenstvu o odstopu s položaja ni razmišljal, po približno desetdnevnem premisleku ožjega vodstva kluba pa bo tudi v prihodnje ostal poveljnik na klopi zeleno-belih oklepnikov na drsalkah.

Za finskega stratega se je nova sezona pravzaprav že začela, saj bo v Sekljevo pisarno v naslednjih dneh dostavil kup papirjev z analizo vsakega igralca, na podlagi ocen pa se bodo v Tivoliju tudi odločili, s kom vse bodo podaljšali pogodbe. Za zdaj je jasno zgolj to, da bo Olimpiji še naprej pomagal John Hughes, letos najboljši mladi igralec v EBEL, in da bodo poiskali novega tujega vratarja, saj Jan Chabera ni zadovoljil pričakovanj. Po zagotovilih direktorja so ostali tujci pripravljeni ostati v Ljubljani, od domačih igralcev pa je pogodba potekla šesterici hokejistov (Žiga Pavlin, Domen Vedlin, Damjan Dervarič, Matej Hočevar, Andrej Hebar in David Sefič).