Logar Jelovčan je z rešitvijo mladiča ohranil del slovenske naravne dediščine in pokazal veliko mero človečnosti, v poslanski pobudi vladi piše Jelinčič. Po njegovih besedah je videti, da je to storil na grozljiv način, saj ga je zaradi tega obiskal - po zapisih v medijih sodeč - "zelo aroganten in napihnjen okoljski inšpektor".

Kot piše Jelinčič, naj bi Logar Jelovčan po navedbah Žarnića dobil najmanj tri leta zapora, glavna inšpektorica inšpektorata za okolje in prostor Aleksandra Velkovrh pa je napovedala mladičkovo usmrtitev. Poslanca zato zanima, ali bo vlada "morda odredila kar strelski vod za usmrtitev medvedjega mladička" in ali bodo od ministra za pravosodje Aleša Zalarja zahtevali, da utemelji tudi zapor za "človeka, ki mu je mar slovenske naravne dediščine".

Po Jelinčičevem mnenju je treba sprejeti ustrezne ukrepe za zaščito medvedjega mladiča in tudi za vse podobne primere, ki se bodo še pojavili.

Prejšnji teden je sicer v kraju Podvrh pri Škofji Loki 26-letni domačin s pestjo v obraz udaril okoljskega inšpektorja, ki je izvajal inšpekcijski nadzor pri družini, kjer imajo medvedjega mladiča. Napadalec je takoj po dejanju pobegnil. Policisti pa so zoper njega napovedali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.