Mourinho je v zadnjih tednih večkrat poudaril, da bi se rad vrnil v Anglijo, kjer je že uspešno vodil Chelsea. Danes angleški časnik Sun poroča, da naj bi Portugalec bližnjim prijateljem zaupal, da verjame v svojo vrnitev na Otok poleti leta 2012, ko naj bi prevzel vodenje Manchester Uniteda.

Problem bi lahko nastal, če bi se Alex Ferguson že letos odločil končati dolgoletno dobo na čelu rdečih vragov na vrhuncu, če bi mu z Unitedom v tej sezoni uspelo osvojiti trojno krono.

Mourinho ima sicer z Realom triletno pogodbo, a bo najverjetneje Madrid zapustil že predčasno, saj si zelo želi povratka v Anglijo.

Ferguson je pred kratkim o možnostih prihoda Mourinha precej diplomatsko dejal: “Jose je moj dober prijatelj. Že večkrat sva se pogovarjala o njegovi prihodnosti in povsem razumem njegovo veliko željo po vrnitvi v Anglijo. A v tem trenutku težko povem, kdaj bom zapustil klop Manchestra, o tem bo najverjetneje odločalo moje zdravje.“

Vodstvo kluba z Old Trafforda naj bi bilo prihodu Mourinha sicer zelo naklonjeno, kot drugi kandidat za naslednika Fergusona pa se omenja trener Evertona David Moyes. A v tem primeru bi rezultati Mourinha zelo verjetno močno prevesili tehtnico na njegovo stran.